Instagram

KÖRFEZ DE BAŞKAN VE DANIŞMANLARIYLA YÜRÜYÜŞ

Merhaba;

Dun aksam Korfez Dogu kiyisinda Buyuksehir Belediye baskanimiz ve Cevre danismanlariyla bir yuruyus yaptik. Baskanimiz tam iki saatini sulak alani ve kuslari dinlemek icin bize ayirdi.

Baskan “bizi de kuscu yapacaksin Bahar hanim” diye dolandi durdu.Korfezle ilgili hayallerimi dikkatle dinledi onlara yeni ekler bile yapti.. Kus gozlem kulubesi yanmis cevresi ,kamyon giris cikislarindan dolayi kimsesizdi. Onceden gordugum kuslari her sazi tarif ederek yerleriyle anlattim. Bana” uzulme Bahar hanim dedi onlar yine gelirler.Unutmazlar yollarini..”

Bu yuruyuste cıplak gozle yapabildigimiz gozlemde bize eslik eden akkuyruksallayanlar ,denizde bahri ,meke ve bataganlar ,les kargalari ,sigirciklar,kucuk karabataklardi. Epey kus olmasina ragmen, bu ani toplanti cagrisi nedeniyle, teleskop ve durbun olmadigindan butun kuslari gozleyememekle birlikte ; sulak alan konusunda ozellikle de kiyi kesiminde ilerleme kaydettik..

Her ne kadar Buyuksehir Berlediyesinden tam olarak catlak sesleri ayiklayamasak da ve her ne kadar ÇOB. İl mudurunu saflarimiza katamasak da son durum boyle..

Gozleme katilanlar:

Buyuksehir Belediye Baskani Sn.İbrahim Karaosmanoğlu

Çevre danismani Sn. Nermin Tol( Tema Kocaeli il temsilcisi ve Yonetim kurulu uyesi)

Çevre danismani:Sn. Nuriye Kazaner(Kocaeli Cevre egitim ve koruma dernegi Baskani)

Bahar Bilgen

Gozlenen kuslar:

Akkuyruksallayan 7, leskargasi 8; kucuk karabatak 12 veya daha fazla ;gri balikcil 1; yesilbas ordek 2,bahri 2;sigirciklar 10;sakarmeke 30;serce 20

Sevgilerimle / Bahar


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.