Instagram

ÇÖL ÖTLEĞENİ VE KIBRIS ÖTLEĞENİ ve de AKDENİZ FOKU

Sevgili Soner Antalya 'da . Eh doğal olarak sürpriz haberlere açığız . Açığız açık olmasına da gelen haber , harika inanılmaz güzel! Solda Çöl Ötleğeni ,Sağda Kıbrıs Ötleğeni ,arkada Çöl Kuyrukkakanı ! Hemen Murat ,Emin , Ben Antalya'ya o akşam uçakla ulaştık. Soner sağolsun bize Alanya'da kalacak yer de ayarladı . Sabah erkenden buluştuk ve Çöl ötleğeni arazisine ulaştık. Kuşu herkes arıyordu fakat görünürde yoktu . Çöl Ötleğenini Fas'ta görmüştüm ama oSylviadesertii idi . Aradığımız ise S. nana . O nedenle bana kertik . Kıbrıs Ötleğeni ise hasret bitiren bir tür hepimiz için .

Epey aradık ,kuşun gitmiş olması ihtimalini düşünmek bile istemiyordum. Bir zaman sonra Murat alarmı verdi . Çok şirin gördüğüm desertii ye nazaran grimsi bir kuş. Durmadan besleniyor ve bizden kesinlikle kaçmıyor .


Şansımız açıldı bir kez . Kıbrıs Ötleğeni de , deniz tarafındaki ağaççıklardan Çöl Ötleğeninin bulunduğu alana geldi . Kıpır kıpır bir kuş . O da beslenme telaşında . Emin , Murat ,Soner peşine düştü fotoğraf için . Sonra Emin sahili taramak için bizden ayrıldı . Murat ile beni Soner daha uzaktaki çamlık ve kıyı kesimine götürdü. Murat ile ben hemen bitkilere takıldık . Soner'in uyarmasıyla kıyıya doğru gittik. Biraz dağıldık. Bir ara dürbünle deniz kenarında bir kayanın üzerindeki Kuyrukkakana bakarken aman Allahım bu da ne dedim ! Dürbünüme birAkdeniz Foku girdi ! Soner' e seslendiğimde dalmıştı .epey bekledik ama bir daha çıkmadı . Aklıma Emin'in Göksu Deltasında gördüğü Akdeniz Foku geldi . O da daldıktan sonra gitti gelmedi. Sürpriz türler katlandı benim için !


Alana geri döndük . Ayhan beyler gelmişti. Soner onlarla kaldı .Emin ,Murat , ben Emin'in tarif ettiği ,Gazipaşa ' ya deniz kıyısına gittik. 3 birey Çöl Kuyrukkakanı bizi bekliyordu . İki dişi bir erkek ! Sonunda Murat da 400 ve 401 olmuştu. Soner 410 ,Emin 421 ben de 405 oldum . Akşama Murat'ın 400 kutlaması yaptık .

Bu gözlemler Mart ayının 19 ve 20 sinde yapıldı . Göç meğer ne kadar canlıymış bu kıyılarda ..Soner ! Emeklerine ,gözlerine sağlık ,teşekkür ederiz !


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.