İyi ki buradayım! Bugün bir doğa harikası gezeceğim ! Iguazu şüphesiz Dünyanın sayılı Doğa harikalarından. Benim de çok görmek istediğim bir coğrafya . Doğal zenginlikleri çok fazla ve etkileyici. Hem Arjantin hem de Brezilya tarafından görsel bir şölen sunuyor. Ben önce Arjantin sonra da Brezilya tarafından izledim. Kesinlikle iki ülkeden de izlemekte fayda var. Iguazu nehri Parana'ya dökülmeden önce Şeytan Boğazı denilen U şeklindeki doğal bir düşüden geçiyor . Bu ilk düşüden sonra kademeli şelaleler var. Yükseklik açısından değil ancak uzun tulde şelalelerin yer alması onu görkemli kılıyor. Nehrin iki yanında yaklaşık 2700 m. uzunluğunda kıyıdan şelaleler dökülüyor. Debisi yaklaşık 2000m3/sn.. İnanılmaz bir debi! Turizme kazandırmak için ellerinden gelen gayreti göstermişler. Uzun yürüyüş yolları her kotta. Nehir gezisi. Trenle Şeytan Boğazı ulaşımı her biri kolaylık. Parka girerken bir kez ödeme yapıyorsunuz ondan sonra restoran ve diğer herşey bu ödemeye dahil. Yerel rehber de alabilirsiniz. Ayrıca Iguazu da Kuş bahçeleri var üstleri açık. Güzel oteller her keseye göre bulunuyor. Keyifli bir yer.
Bu gezide benim sorduğum gibi , Orta - Güney Amerika tüm Yağmur Ormanları gezilerinde doğayı incelediğinizde kendinize hep şu soruyu soracaksınız ; Ağacın kendisi mi yoksa ağacın üzerinde oluşan asalak bir bitki mi? Yağmur ormanlarında rüzgarla taşınan tohumlar ağaçların gövdelerininüzerinde oluşan adeta toprakta yeşeriyor. Iguasu da da Legumnoz ağaçların üzerlerinde koca koca eğreltiler veya değişik bitkiler , Bromelia larvar. Asalak değiller . Ağaçların üzerinde oluşmuş yepyeni toprak zemin ile beslenip büyüyorlar. Ağaca da zararları yok. Doğa ağaçlarda kaç kez yeniden doğuyor hayran olunmayacak gibi değil.
Ağaçların Doğaya yaptığı hizmet yetmiyor , onu karesiyle kübüyle arttırırken İnsanoğlunun utanması gerekiyor bence. Birbirlerine destek olup sürdürülebilen yaşamların doğmasının, yine kendilerine olumlu yönde döneceğinden emin olan ağaçlar var da insanlar neden yok ?