Instagram

TÜM SULAKALANLAR TEKRAR 2020 DE İNCELENDİ.


Yıl 2020 . Bütün Sulak Alanlar yeniden Ülkemizde değerlendirilmeye başladı. İzmit Sulak Alanı USAK kararıyla tescilli bir alan olduğundan kesin koruma altında. Burada Doğa Derneğinden Güven Eken 'in önerisiyle USAK başvurusu yaptığım için kendisine minnettarım. Bugünlerin gelebileceğini görmek de önemli bir deneyim istiyor . Bazen iyi ki ler o alanın şansı oluveriyor.

16 Nisan 2021 de çok şükür ki İzmit Sulak Alanı , Mahalli Sulak Alan ilan ediliyor. Dünyada göç yolu üzerinde çok değerli bir istasyon kuşlar adına bir kez daha korunmuş oluyor. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim.

Bu arada 19 Mart 2021 tarihli Resmi Gazetede Sulak Alanlar Koruma Yönetmeliğinde iki önemli değişiklik yapılıyor. Koruma kararı esnetilerek , Tarım ve Orman Bakanlığına eğlenme dinlenme ve çeşitli faaliyetler için alt yapı ve üstyapı projeleri yapmak yaptırmak ve işletmek kiraya vermek yetkileri veriliyor. VARLIKLARIN EKONOMİYE KAZANDIRILMASI başlığı altında.

Dünyada her yere ayak izlerimizi bırakmak nedendir ... bilinmez...



www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.