Instagram

İZMİT SAHİLİ KENTSEL TASARIM VE PEYZAJ PROJE YARIŞMASI TEDBİRLERİ

Alanla ilgili değişik proje çalışmaları gündeme geliyordu . Yarışmayı haber aldığım zaman hemen harekete geçtim. Yine bu yolculukta rasladığım nadir bir insan Büyükşehir BelediyesiGenel Koordinatörü .Bana en başta projeni yap gel diyen , mühendis arkadaşımız .Kendisini ziyaret ederek Sulak alanın bu proje içinde , ve şartnamesinde yer alıp almadığını anlamak istedim. Danışman firma olan Yüksel Proje ile yaptığı toplantıların ikisine beni de davet ederek konuyu anlatmamı istedi . Orada da bir sunum gerçekleştirdim.Yazılarla Sulak alanın durumunu resmileştirdim. Böylece Sulak alan Şartnameye girdi . Derece alan ilk iki proje uygulanabilseydi alan bambaşka bir değer kazanırdı .Tabiki sulak alan olarak . O projeler sonra uygulanabilir bulunmayarak kaldırıldı . Bu konudaki yazışmalar yukardadır .


Bu yarışma kıymetli bir dökümanın hazırlanmasına da neden oldu . Daha doğrusu alanın artık bir tez çalışması olması gerekiyordu . Bu yolda başlangıç için tam zamanıydı .Kerem Ali Boyla'dan yardım istedim. Bana Körfez kayıtlarını KuŞBank tan indirerekderledi . Bütün sunumlarımı da bir araya getirerek bir kitapçık oluşturdum . Kayıtları ekledim .Özellikle Zeynel Hocayı ziyaret edip bu çalışmada olmak isteyip istemediğini sordum. Sn. Hocam Kuş gözlemci Zeynel Arslangündoğdu bir an bile tereddüt etmeden kabul etti . Değerli yorumlarını ekledi .Sonunda Tez değerinde bir rapor ortaya çıktı . Yazarları Doç.dr. Zeynel Arslangündoğdu , Kerem Ali Boyla ve ben olduk . Bu raporu da yazımın ekine koyarak resmen Yarışma jürisine sundum.


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.