Instagram

7 ŞUBAT 2008 SULAK ALAN KORUMA SINIRLARI ARAZİDE ÇİZİLDİ - DOĞA HAKKI SINIRLARI

Benim heyecanımın dorukta olduğu bir gün . Katılımcılar arasında yok yok yine . Kocaeli Üniversite , Belediye ,Büyükşehir Belediyesi , Dsi Kocaeli Md. lüğü Tarım Md. lüğü , Çevre Orman Bak . İlmd. lüğü ev sahibi zaten , iki sivil toplum örgütü temsilcisi ,Genel Md. lük Doğa koruma Dairesinden uygulamayı gerçekleştirecek yetkili arkadaşlarımız ile devam eden otuza yakın görevli ile arazi yapacağız.


1/25000 ölçekli harita üzerinde çalışıldığını öğreniyorum . Sevgili Hakan Erden sınırları Ümit Bey ile birlikte herkesin bilgisi ve onayı altında arcının kaportasının üzerinde çiziyor . O denli deneyimli arkadaşlar benim planladığım sınır ile çalışmalarında bir fark yok. Belirtmeden geçemeyeceğim ama bugün kalemin çok doğru çizmesi gerekiyor .Bu çizilen doğa hakkı , kuş hakkı sınırları .Kesinlikle her çizgiye bakıyorum . Sonunda o zamanın Çevre ve Orman Bak. İl Mdlüğünde bir araya gelip yazılı tutanak hazırlanıp ekinde haritayla katılan herkesin imzasıyla onaylanıyor .


Başlangıçta hiç deneyim sahibi olmadığım doğa koruma ve sulak alan konusunda , kuşlar aldı beni bu adıma kadar getirdi . Gün benim için yine gözlerime inanamayacağım şekilde son buldu . Emeği geçen herkesi bir kez daha şükranla anmak istiyorum. Bu çok uzun bir yoldu ,birini ansam diğerini hatırlayamayıp kırmak endişesi ile tek tek isimleri anmadan , alana benim kadar gönül koyan yetkililerin her birine tekrar tekrar teşekkür ediyorum .


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.