Instagram

ÇANKIRI ' DA ERKEN DÖNEM ATLAS ÇALIŞMASI

Bu defa İhsan ile ben gözlemdeydik . Geçen yıl geç dönemini çalıştığımız Çankırı 50x50 karemizde ,bu defa gözlemimizi daha çok raslantısal kayıtları değerlendirerek tamamladık . 10x10 karemizi de tamamladık. Sıvacıkuşu , Anadolu Sıvacısı , Mavi Baştankara , Çıtkuşu , Bülbül , Akgerdanlı Ötleğen , Kamış Bülbülü , Dağ Kuyruksallayanı ürediği kayıtlarını girdik.Kirazkuşu , Bahçekiraz , Kaya kirazkuşları ,Kızıl Kırlangıç , Florya , Saka ,diğer üreyen türlerden bazıları .Kaya Kırlangıcı yuvaları bizi heyecanlandırdı .


Köyler terkedilmiş . Genel olarak Türkiye'nin her yeri böyle . Biz de ev beğenelim dedik. Beğendik de. Tam arabaya biniyorduk ki mavi gözlü bir hanım bizi durdurdu. Evine buyur etti . İhsan ile (Ayşin duymasın:) güzel bir sohbetleri oldu. O nedenle köye İhsan'ın köyü dedik. Bu da eğlenceli bir anı.

Başka bir köyde tertemiz bir Kütüphane bizi heyecanlandırdı. Gerçekten bu gibi köylerimiz de var. Böyle bir köyde yaşlanmak kim istemez.


Önceki yıl Bolu karelerimizin erken dönemini bitirdiğimizde tam dönüşe geçtiğimiz tarih 15 Temmuz olayına denk gelmişti . Gece Güney le İhsan'ı geç vakit aradım. O da cepten beni arayacakmış. Sabah kahvaltıda karar veririz dedik. Kahvaltıda haberlere bakarak daha kötü olmadan eve dönmenin iyi olacağını düşündük. Kimse ne olup bittiğini anlamamıştı. Herşeye rağmen yola çıkıp ne olacağını görelim kararı verdik. D100 den gitmek istedik fakat yolda çeviriyor ve Istanbul 'a gidenleri zorunlu Otoyol'a yönlendiriyorlardı . Sonuçta biz olaysız evlerimize döndük . Fakat Türkiye'de neler oluyordu..


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.