Instagram

ISTRANCALAR BİYOSFER REZERVİ GÖZLEM TURU 8 Nisan 2018

Canan ,İhsan ve ben Istanbul'dan hareket ettiğimizde kesif ve yaygın bir sis vardı . Öyleki D100 de uzun süre sis altında yolumuza devam ettik . Sonunda Kırklareli'de güneşe kavuştuk .Köy bahçesinde güzel bir kahvaltı yaptık . Canan'ın el yapımı lezzetleri , Mecidiyeköy Hammur-abi den aldığımız poçalarla ziyafete dönüştü . Hedefimiz Kofçaz'dı . Atlas çalışmalarında adeta ezberlediğimiz bir alandı . Nisan başında nasıl olduğunu da görmek istedik. Bu yıl alana ikinci gelişimiz . Erikler , Ahmetçe , Kuzulu , Dereköy gibi bütün köy yollarına girdik. Tepeli Toygarlar , Tarla Çinteleri , Kızıl başlı Örümcek kuşu , Tarla kuşları , Boz Kuyrukkakanlar üreme hazırlığındaydı . Yılan Kartalı , Şahinler , Kızıl Şahin , Küçük Orman Kartalları ; kimi göç yolunda , kimi yolluk peşinde .. Hava ve doğa inanılmaz güzeldi . Hemen hemen tüm Yamaç Paraşütü alanlarını keşfettik :)

Dereköy de Ülke sohbetleriyle yemek yedikten sonra dönüşe geçtik . Trafik oldukça rahattı . Son petrol zamlarından olsa gerek !


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.