Instagram

KARELERİMİZ KIRKLARELİ 'DE - GEÇ DÖNEM

Üreyen Kuş Atlas karelerimizin geç dönem çalışması için yine Kırklareli' deyiz .Hava daha sıcak doğa tam olarak coşmuş durumda . Kelebekler hız kazanmış , çiçekler tür tür .. Aynı karelerde ,aynı metotla ikinci kez gözlem yapacağız .Bu defa işimiz daha kolay yerlerimiz tam olarak belli. Yolları tanıyoruz . Daha rahatız. Öküz sesini Ayıdan ayırabilmeyi umuyoruz . En merak ettiğimiz de üreyeceğine emin olduğumuz kuş türlerinin durumu .

İlk gün gençleriyle birlikte tellerde gördüğümüz Üveyik ve Ökse Ardıçları neşelendiriyor . Bülbüller ve Ak Mukallitler de başarmış görünüyor. Sürprizi Ak gözlü Ötleğen genci ile uçan erişkinle yapıyor . Sarı Çinte Yuvaya yiyecek taşıyor . Söğüt serçeleri yavru besliyor . Kızıl başlı Örümcek kuşu her yerde .. Sarıasmalar gelmiş ötüyorlar . Karabaşlı Çintelerde hem show hem ötüş birarada . Bahçe ve Tarla Çinteleri ,Serçe ve Ağaç serçeleri ürüyor . Kara Alınlı örümcek kuşları üreme vaadediyor . Listemizdevam ederken Kuzgunların artmış olması dikkatimizi çekiyor .Göç yırtıcıları her an gökyüzünde ; Arı şahinleri ,Yılan Kartalı , Saz Delicesi , Delice Doğan , Şahinler gözlemimize renk katıyor . Beslenme alanı olarak seçtikleri karemiz bereketli zaten . problem yok .

Öğle yemeğinden önce 3 ayrı noktadaki çalışmamızı bitiriyoruz. Geriye tek bir nokta kaldı bugün için.. Dereköy'ün yolunu tutup kendimize nefis bir balık ziyafeti çekmeye ve aynı zamanda benzersiz türlerde kelebekleri görmeye gidiyoruz .Saat 15:00 de günün son çalışmasını yapıp 16:00 bitireceğiz .

İkinci gün Kofçazdayız . Burası çok daha verimli ve keyifli bir alan . Çalışmalarımızı 4 ayrı noktada tamamladıktan sonra günün selfielerini çekip dönüşe geçiyoruz .


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.