Instagram

SÜRMELİ KIZ KUŞU VE SONER'İN ÖZEL HEDİYESİ TOY !


Bu hafta sonu Sonerle Şanlıurfa ve Birecikte kuş gözlemine gittik. Yabanda gördüğüm memeli türlerine Ceylanlar da eklendi..Üc dört kez altili sekizli Ceylan gruplarına rasladık.Videoya kaydedebildim.Tabi salinmislar ve doğal olanlar karisikmiydi yoksa hepsi salinmismiydi bilemiyorum.Gerçekten habitatinda Ceylanlari gormek harikaydi..
Dogu ve guney dogunun ucsuz bucaksiz yumusak gorunumlu,sert,taslik,kiraç tepeleri ve derin olmayan vadileri bence buyuleyici. Hele bu habitatta Sürmeli Kiz kuslarini ve Toylari izlemek hem sasirtici hem de büyüye büyü katmakta..
Boz alameceklerin sercelesmesi , bu senenin benim icin ilk İbibik , Ebabil ,Küçük Ebabil, Kum ve Kir Kirlangiclarini ve Söğütbülbüllerini gormek ,Birecikte Fıratin kenarinda bir Dağ ispinozu,apansız onumuze cikan Turnalar, Bogmakli toygarlarin durmaksizin otus ve kurlari, Dikkuyruklu otlegenlerin konseri diger detaylar..
Yine ansizin bir tepecigin ardindan yukselan 8 bireylik Toy sürüsünün boyunları ve daha sonra ucuslari,yanimizdakitarlada birden farkettigimiz Surmeli Kizkuslarinin duru guzellikleri gezinin zirve yaptigi anlar oldu. Kilkuyruk bagirtlak arayislarimiz sonuc vermedi cunku ortalikta bagirtlak da yoktu. Keremin deyimiyle Ortadogunun mevsimlik işcileri olan Irak Yedikardesinin henüz gelmedigine karar verdik. Daha once Çöl Koşari ve Bagirtlak gozledigimiz alanlar bombostu.
Velhasil sonuc olarak hedef kertiklerim yerlerini aldi. Soner'e bu yine harika tur icin minnettarim.. Bahar/ 365


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.