Instagram

AVRUPA KOLEJİ KUŞ SUNUMU ve GÖZLEM GEZİSİ

Torunumun ,Eylül 'ün okulunda Kuş sunumu yapmamı rica ettiler. Eylül'üm henüz birinci sınıfta.. Her sınıfa ayrı ayrı bir ders saatinde sunum yapıp kuşları anlattım. Beni heyecanlandıran güzel olaylar da oldu . Örneğin İspinozun sesini duyunca hemen zıplayan bir kızımız ,tatilde bu sesi çok duyduğunu söyledi . Dördüncü sınıflardan bir oğlumuz Karadeniz kıyısına o günlerde gelen konuğumuz Kutup Martısından söz edip ,anlattı . Benim ara sorularıma çok güzel yanıtlar verdiler . Kuşların erkeklerinin güzel olmasına erkekler bayıldı . Nedeni de kızlarımızı düşündürdü . Sonuçta nasıl geçtiğini anlamadığım bir 6 saati , çocukların dünyasında eğlenerek ve eğlendirerek geçirdim.

Bir ay sonra da ; iki gün üstüste Validebağ korusunda kuş gözlemi yaptık . İlk gün sevgili Mehmet Eren Yalman gözlemde yardımcı oldu . İkinci gün velilerle birlikte gözlem yaptık .Sadece kuş gözlemi de değil. Sincap , kelebek , ağaç , çiçek de kuşlara katıldı . En üzüldüğüm Azra'nın bir türlü Mavi Baştankara 'yı görememesi oldu . Diğerleri görüp de o göremeyince " inanmıyorum bir ben mi göremedim !" demesi .


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.