Instagram

TERMESSOS - OLİMPOS - ÇIRALI

Akseki Gembos gezimizden sonra Antalya'nın Batısına geçtik. Bu gezide Yavuz ile daha önceki yıllarda geldiğimiz ve bir daha çıkmayız dediğimiz iki yere bu gezide tekrar çıkacağımı söyleseler inanmazdım .

Önce Antalya 'nın içinden Termessos.. Her mevsim bereketli olan doğal parkımız yine harikaydı . Ben araç park yerinde kalıp kelebek ve bitkilerle zaman geçirmeye kararlıydım. Murat ve Soner yukarıya çıktılar . Bir saat sonra Soner aşağıya indi ve bana bir çiçek gösterdi . Beyaz bir Muscari !Endemik Muscari racemosum syn. muscarimi !!! Soner yeniden bulabilirmisin bu fotoyu çektiğin yeri dediğimde yanıtı beklemeden yola koyulmuştum . Soner de bana eşlik ediyordu . Antik kalıntıları geçtikten sonra güzelim muscariyi bulmuştuk . Yorgunluğumdan eser kalmamıştı ! Ne türdü ama!

Murat ortada yoktu biz de inişe geçtik. Homurtu hırıltı derken iş ciddiye bindi ve bir yaban domuzu sürüsünün arkamızda olduğunu farkettik. Adrenalin falan derken park alanına indik.

Ertesi gün ver elini Olimpos derken bir baktım ki Yanartaşın eteklerindeyiz. Asla bir daha çıkmam dediğim Yanartaş'a bayıla bayıla bitkilerin peşinde bir daha çıkıyordum .

Bu geziden sonra asla asla dememeyi öğrendim .Sonbaharda tekrar neden olmasın! Hangi sürprizlerle karşılanacağımızı kim bilebilir ki..


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.