Instagram

KARASIRTLI KUYRUKKAKAN - SONER'İN PEŞİNDE!

Karasırtlı kuyrukkakan için Soner " gel Bahar Abla peşime takıl " deyince tereddüt etmedim. Şanlıurfa Aybastı köyüne gidecektik . Fatih İzler de ikinci gün bir arkadaşı ile Birecik ' te bana katıldı . Arabayla Soner'in tur arabasını takibe başladık . Çok rahat veçok güzel bir kertik turu oldu. Sabah Kelaynak İstasyonunun orada " Grup sana emanet " dedi Soner . "Onları al arkadaki vadiye götür " . Öğrendim ki Soner Nizip'e , Fatih'in hastanesine , üzerine kene yapışmış İngiliz'i götürecekmiş. Zaten onlar kuşları kendileri buluyorlar ,benimki yol rehberliği .. Emniyetli tarafta kalıp hiç vadiden ayırmadım onları . Kelaynak ları sonunda vadide gözlediler . O gün vadide çok sayıda kelebek vardı . Hedef türler ise önümüze çıktı zaten. Tam biz turu bitirdik , Soner de geldi zaten . Soner'in peşinde , grupla turu akşama kadar tamamladım.


Sevgili Soner böyledir işte ..Az mı kertik arkadaşlığı yaptık . Yine de yapacağız inşallah . Bütün birlikte yaptığımız gözlemlerde mutlaka artı bir sürpriz kuşu bulur çıkarır. Muş - Bulanık' ta tırım tırım aradığımız Toy kuşlarını , Urfa Bozkırlarında Sürmeli Kızkuşu kertiğinde , "Haydi canım burada Toy mu bulacaksın " dememle bulup ortaya çıkarması gibi.


Ertesi sabah erkenden Fatih İzler ve bir doktor arkadaşı ile Birecik meydanda buluştuk. Oradan benim arabaya geçtik. Yine takıldık sevgili Soner'in peşine . Bugün büyük gün Karasırtlı Kuyrukkakan ile acil hasret bitireceğiz . Kızılkuyu'ya geldik . Soner hemen gösterdi kuşu . Fotoğraf çektiler , kuş çok rahat pozlar verdi . Doya doya seyrettiğimiz bir kertik oldu . Otur akşama kadar ye iç kuşu izle ,öyle bir kertik oldu . Bu turda gördüğüm kadar Sarı Boğazlı Serçe görmedim daha önce .


Yine Soner ile yola devam edip gözlemi sürdürdük . Ben biraz çekingen kaldım . Soner'in turu ona bir söz gelmesin diye . Fakat grup rahattı . Soner bir kez daha gönlümüzü fethetmişti. Fatih ve arkadaşı akşam Nizip'e döndüler . Bu arada güzel bir kelebek kertiği de gerçekleşti. Akdeniz Şeytancığı ! Halfeti'de Grup, yırtıcı gözlemindeyken , hemen aşağıda bulduğum küçücük bir kelebek! Çifte kertik !


Ertesi sabah , havaalanında arabayı teslim edip ,uçağa bindim .Evime aklımda Karasırtlı kuyrukkakan ve güzel bir kaç kelebekle döndüm .Yavuz zaten arayıp soruyor; " kertik var mı kertik " diye . Çünkü o zaman eve çok neşeli dönüyorum :)


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.