Instagram

ÇALIKUŞU ÇIVGINI PEŞİNDE - RİVA

çok aradık , bulamadık ! Hasret ile Hüsran kuşçulukta birbirine çok yakın seyreder . Nerdeyse kardeş gibidirler bazen . çalıkuşu çıvgını benim için öyleydi .

Yurt dışına , sadece bu kuşu rahat rahat görmek için bile çin'e gitme fikri bu kuşu bu kadar arayıp da bulamamaktan kaynaklandı desem doğru olur. Sadece bugün değil Kızılırmak Deltasında da nerdeyse iki gün çalı çalı aradık Emin ile yine yok. çalıkuşu çıvgını bende tam hasret oldu ..Şiddetli bir isteriye tutuldum sanki ! Neyse ki çin'de hasret bitti !

Murat Bozdoğan hem Sarı Kaşlı'yı hem de çalıkuşu çıvgınını ,Riva ' da aynı yerde, nerdeyse aynı çalıda , altlı üstlü görmüştü . Bala bakarmısınız . Haydi dedik Murat'a götür bizi . Hesap kitap nereye gitmiştir , nerdedir ses falan derken saatler ilerledi .Bakmadığımız yer kalmadı . Murat'ın hesapları sağlam olur aslında ama tutmadı . Yalnız Emin sabah bulunduğumuz düzlüğün ve Murat'ın kuşu gördüğü çalının ,Kuzeyindeki çalılardan sese yanıt geldiğini ve oradan duyduğunu söyledi .Kesif bir çalılık .Arasına giremiyorsunuz . Kuş kesin oralardaydı. Bulamıyorduk .Tamam hava biraz yağmurlu gibiydi ama , akşama doğru sağnak şeklinde yağmaya başladı . Nerdeyse Serçeler bile saklandılar . Biz de aramaktan vazgeçip " nasıl bulamadık " fotoğrafı çektirdik:)


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.