Instagram

KOCAELİ PETKİM OKULU ÖĞRENCİLERİ İLE DİKKUYRUK PROJESİ

Bir gün telefonum çaldı. Kocaeli Petkim Okulundan Belgin Öğretmen. Okulda bir kuş seçip o kuşla ilgili bir proje geliştireceklermiş. Bu tür projelere ayıracak pek zamanım yoktu . O nedenle genç kuşçular sağolsun , yeterince çalışmalar yapıyorlar. Bazen reddedemeyeceğiniz bir öneri geliyor. Belgin Hanımın yaklaşımı beni bu projeyle birleştirdi. (Fotoğraflarda beyaz bereli olan hanım)

Dikkuyruk ördeğini seçmek istediğini söyledi. Harika dedim. Çünkü tehlike altında olan bir tür olması çocukları biraz olsa doğa koruma konusunda bilgi sahibi yapacaktı. Belgin öğretmeni tanıdıktan sonra çok sevdim ve saygı duydum. Şanslı çocuklar. Akıl , sevgi , bilgi , ilgi ve bilgiyi aktarma yeteneği her mesleği yukarıya taşıyor. Ne mutlu güzel insanlara , ne mutlu Belgin Öğretmenimize. Projeyi sabırla işledi ve öğrencilerinde ki merakı odaklayıp onlara sundu. Bana düşen kuşu anlatmak , yaşam alanlarını anlatmak ve sonuçta göstermekti.

O gün misafir Müdür yardımcısı ve diğer öğretmen arkadaşıyla geldiler. Ben yer olarak Sapanca gölünü seçtim. Verdiğim noktada buluştuk. Başarılı bir gün oldu. Hatta diğer grupların kuşlarını da gördük . Hemen o öğretmenleri telefonla arayıp bildirdi. Biri Yalıçapkını idi. Dakikalarca önümüzde avlandı. Sonra Dikkuyrukları arayacağımız kıyıya götürdüm . Çok heyecanlıydım. Eğer çocuklara gösteremezsem çok üzülecektim. Ama hesabımda yanılmadım . Çocukların , öğretmenlerin Dikkuyruk sevinci inanılmazdı. Sorular geliyordu. Gaga rengi , erkeği dişisi , çok keyiflendiler . Teleskop sırasına dönüp dönüp giriyorlar , öğretmenler de onlara katılıyordu. Belgin Öğretmen telefonla diğer başka yerlerde ki arkadaşlarına bildiriyordu. Süreci çok güzel yönetti. Benimle olduğu için mutluydu.




www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.