Instagram

KIZILDENİZ DÜDÜKÇÜNÜ

Kızıldeniz Düdükçünü yine çok kolay kertiklerden biri. Ayhan öztürk ve Kadir Dabak ile Adana da buluştuk . Heyecan ile pek de sağa sola bakınmadan hedefe kitlendik . Bir de baktık ki Ahmet Hoca ( Karataş ) orada. Tuzla'nın hepimiz dibindeyiz ama kimsenin göle bakmaya cesareti yok gibi :) Nasılsın demeden kuşu sorduk doğal olarak :) "Burada burada " dedi Hocam.çoktan görmüş bile ! Dürbünü çevirdiğimizde fırıl fırıl dönen kuşumuzu gördük . Hatta biraz fotoğraf da çektim.

Ayhan Bey ve Kadir Bey iyice fotoğraf havasına girdiler . Ben de bu havayı değerlendirdim. Aslında o gün iki kertik yapabilirmişiz ama kısmet olmadı . Kaldırım tarafında çizgili Kumkuşu dolanıp duruyormuş .

Sonrasında , Murat ile Enez'i tüm tarama çalışmalarımızda da hasret / hüsran olarak gözlemimiz sonuçlandı. Nerede kısmet olacak derken 3 yıl sonra Peru'da Manu nehrinde iki birey karşımıza çıktı. Sevincimi anlatamam ! Eee ne yapalım çizgili Kumkuşu , bizden saklanırsan başka bir yerde seni ,ama mutlaka buluruz:)

Günümüz uçağa binmeden önce Adana İşkembecisinde son buldu .


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.