Instagram

URKEKLİK ve PUHU

Ali Safak, Bahar Bilgen, Yavuz Bilgen ..13-14 Ağustos 2004

Yaz tatilimizi de Yavuz'un deyimiylekuşa çevirmeye başladım:) Sarıgerme'ye gitmeden önce bir hafta Niğde ,Birecik gibi doğuya kaydık. Aladağlara gelirken önce Çamardı'na gidiyorsunuz. Zaten orada da kalıyorsuz. Bu yolu hiç unutamayacağım. Yol botu Aladağların görkemli görüntüsü ikimize de ayrı bir heyecan kattı .

Ali Şafak rehberimiz Aladağ'da rehberimiz oldu .Yavuz ile yaşadığımız traktör macerası unutulmaz bir anı olarak yerini aldı.

Güneş batmadan kırkbeş dakika önce Karamık Boğazında yapılan kısa süreli gözlemde en yukardaki kayaların üzerine konmuş ,çevresini saran kırlangıçlara aldırmadan bize bakan Puhu, daha sonra uçarak yine yüksekte küçük bir kaya düzlüğüne kondu. Beklenmeyen sürpriz kertik!

Gece 03:00 de meşhur traktörle yola çıktık.Aladağlar muhteşemdi. 3100m. de traktörden indiğimizde hava daha yeni ışımak üzereydi. Bir dağ keçisinin uzaklaşmasına neden olduk. Teleskopla kayaları tararken altı geyik deUrkeklikle birlikte görüşümüze girdi. 3100 m.deki bu boğaz ve yer yer karlı kayalık tepeler Urkeklik sesleri ile doldu..Toplam 8 birey Urkeklik gördük. Kara İskete , Sarı ve Kırmızı gagalı Dağ kargaları , Kar ve Kaya Serçeleri de yeni türler olarak listeme girdi.

Aşağıya epey bir kesimi yürüyerek indim. Bu yürüyüşte bana yine hemen yolun yanından kaldırdığım iki Urkeklik kah konup kah uçarak eşlik etti . Ali Şafak'ın hanımının yemekleri ise son derece lezzetliydi . Ancak Birdfinders a tavsiye ettiğim halde , Türkiye ye gelen ilk gruba ,Soner'in ifadesiyle konserve yemek çıkarmış olmasını asla unutmayacağım. Yalancı çıktığıma çok çok üzüldüm.


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.