Instagram

KAMİL ABDUŞ - TUZLA KUŞ GÖZLEM GEZİSİ - 12 EKİM 2014

Eren, Meryem,Canan,Aslı,İhsan,Berrin ve Yalçın ile Kuş gözlemdeydik.çokça özlem giderdik! Sohbetler ettik tabi! Neler gözlemledik??Sakarmeke sayıca diğer tüm kuşlardan fazlaydı.Küçük Karabatak sayısı fena değildi,50 birey vardı. Yeşilbaş ördek grubu (250) keyifliydi. Gri balıkçıllar (40 birey)adalardan kalan tepeliğe birikmişlerdi.

Hava tam gözlem havası ne çok güneşli ne de yağmurlu bir havaydı. Aslında hava raporu sağanak tan söz etmişti ama rasgele deyip yola çıktık. İyiki de gitmişiz,hiç yağmur yağmadı!

Elmabaş patkalar 4 birey ile arzu ettiğimiz sayılardan uzaktı tabi..Nazar boncuğu kıyı kuşumuz ise bir birey Yeşil Düdükçün oldu. 4 Küçük Ak Balıkçıl,bir Su çulluğu ,bir de Kara Boyunlu Batağanımız vardı. Küçük Batağanlar ise 40 dan fazla sayıdaydı.Bahriler ise tahminimden az.. Karagagalı Sumrular giderek arttı! Tarla kuşu ,Maskeli ötleğen,Kızıl Sırtlı örümcek kuşu,çıvgın ,çayır Taş kuşları ,Taş kuşu ,Kamış Bülbülüötücüler olarak listemize girdi. Söğütbülbülü ve Ebabil bir birey kaydı ile göçü hatırlattı.

Günnefis çaylar eşliğinde gözlemelerle sona erdi..Yeni bir gözlemde buluşmak üzere dönüş yoluna koyulduk..


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.