Instagram

DOĞU KARADENİZE BİTKİ GEZİSİ I

Geziyi; sevgili Hocamız Serdar Aslan , Of'tan Ümit öztürk , Murat Bozdoğan ile gerçekleştirdik. Gezi Sivrikaya'da Dağ Horozu kertiğimle başladı. Bu kuş için Sivrikaya'ya 5. gelişim. İkisinde sis, birinde sağanak derken 2011 Haziranında kısmet oldu:)Yine gezimizde nadir fotoğrafı çekilen Orman Esmerboncuğu ve görmeyi çok istediğim Laz Güzelesmeri gibi çok güzel yeni türlerim oldu. Bol bitki bir o kadar bol kelebek ile güzelim yaylalar ;özellikle Kör Ahmet Yaylası unutulmaz anılar bıraktılar bizlere..

Bu gezide şans ibresi bizden yanaydı . öncelikle Karadenizde hava durumu şanstır . Bu konuda sayısız deneyimim var . Büyük Dağ Bülbülünü sevgili Soner sisler arasından nasıl buldu , bırakın Bülbülü o siste yolu nasıl buldu örneğim var . Sonra sayısız Dağ Horozu ataklarım var birinde seller götürdü diğerlerinde acayip bir sis oturdu kalkmaz.

Türlerden yana da şanslıydık . Tüm hedef kelebek türleri ve bonus olarak Orman Esmerboncuğu :) Birbirinden güzel ve değerleri bitkilerimiz ve bonus olarak Sivrikaya da gördüğümüz Scilla ların daha sonra yeni bir tür olduğu yıllar sonra kanıtlanarak Scilla allinihatiana adını alması .. Ali Nihat Gökyiğit'e Flora camiasının bir teşekkürü olarak ,adına atfedildi .
Bitkilerin ve kelebeklerin çoğunu ,Bahar'ca sitesindeki ait oldukları başlıklar altında bulabilirsiniz.


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.