Instagram

KARASIRTLI KUYRUKKAKAN BAHANE KELEBEKLER ŞAHANE

4 Haziran 2011 Şanlıurfa Kaydım:
Bu defa Kara sırtlı kuyrukkakan'ın basalt formunun peşinde Urfa yollarındaydım. Bu arada kuşlardan yeni tür olmasa da herbiri ile de özlem giderdim.Yolculuğumu bir gün daha da uzatarak ,benim için yeni kelebek türlerinin peşine düştüm. Birecikte saadiler çok çok fazlaydı ve her yerdeydi. perseaların yeni çıkmışları da 3,4 birey vardı. Mücevher yine her yerdeydi. Azametler azdı. Halfetide genel olarak kelebek vardı ancak sayıca az idi. Çok kelebeği kaçırdım.Urfa bozkırları diken kelebeği ile doluydu. İkinci gün İzler ve Dr. Soner ile hem kelebek hem kuş gözlemi yaptık. Akdeniz şeytancığı sadece bir birey gördük.
Soner Bekir'e herşey için; İzler ve Dr. Soner arkadaşlarıma da gözlem arkadaşlıkları ve sohbetleri için çok teşekkür ediyorum. Gözlenen toplam tür adedi: 31
Hatmi Zıpzıpı
Mermer Zıpzıpı
Kızıl Zıpzıp
Siyah Antenli Zıpzıp
Erik Kırlangıçkuyruğu
Kırlangıçkuyruk
Sarı Azamet
Büyük Beyazmelek
Dağ Beyazmeleği
Küçük Beyazmelek
Yeni Beneklimelek
Küçük Zıpzıp Perisi
İran Zıpzıp Perisi
Anadolu Karameleği
Anadolu Kızılmeleği
Küçük Esmerperi
Esmerboncuk
Anadolu Melikesi
Akdeniz Melikesi
Anadolu Yalancıcadısı
Turan Yalancıcadısı
İranlı İparhan
Anadolu Yırtıkpırtığı
Diken Kelebeği
Mücevher Kelebeği
Akdeniz Şeytancığı
Çokgözlü Esmer
Çokgözlü Balkan Mavisi
Çokgözlü Mavi
Sevbeni
Karsandra


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.