Instagram

YOLLARDA

Turun uçak fiyatları daha uygun olduğu için Londra'dan tura katılacağım . İngiltere için B - Visit vizesi aldım . Istanbul Atatürk Havaalanından ,Heathrow Havaalanına .Oradan da Madrit Havaalanı . Madrit'ten Lima ve Lima'dan Cuzco . 24 saatinde uçtuğum ,diğer 24 saati de Havaalanlarında geçen , 48 saatlik bir yolculuk bu . Neyseki Havaalanlarında zaman geçirmeyi seviyorum . 1 Eylül 2015 de 13:10 da Istanbuldan Heathrow 'a 15:15 de varacağım.Heatrow dan 19:20 de Iberia Havayolları ile Madrit'e 22:45 de varacağız . 2Eylülde 00:30 da Madrit'ten kalkıp 05:25 de Lima'da olacağız. Istanbul ile Lima arasında saat farkı 7 saat geri Lima. Lima'dan da 09:30 daLAN havayolları ileCusco ya 10:50 de varacağız. Cusco dan Huacarpay gölüne , oradan da araçla Ollantaytambo'ya gidip Otelimiz Pakaritampu ya yerleşeceğiz. Otel Sacret Valley de yeralıyor ve Tren istasyonuna 2 dakika mesafede .


Atatürk Havaalanı Eylül ayının başında ,haftanın ortasında bir kalabalık , bir kalabalık .. Her ülkeden turist var . Lima Havaalanı da aynen Atatürk Havaalanı gibi . Her millet var . Heathrow büyük bir havaalanı olduğu için terminaller arasında uzun mesafeler var. Kalabalık dağıldığından normal görünüyor. THY , Heathrow da Terminal 2 de , Madrit uçağı ise Terminal 5 de. Birbirinden oldukça uzak terminaller . Raylı sistem ile sorun yok . Valizimden kurtulduktan sonra, hemen bir sürü organik atıştırmalık alıyorum. Çok da iyi ediyorum ama yine de az almışım. Tur sırasında da mutlaka " snacks " , atıştırmalık veriyorlar . Özellikle uzun yürüyüşlü , yorucu günlerde iyi geliyor .


Madrit'teki check-in sırasında bavullara taktığımız sarı tur amblemi sayesinde diğer 3 İngiliz arkadaşımızla tanışıyoruz. Yaşlı tatlı bir karı-koca , Gina ile Brian ve Graham . Uçakta da kuş kitabını çalışan Diana ve Paul ' u buluyoruz . Bir diğer katılımcı da Avusturya'dan, Lima Havaalanına gelecek. Hep birlikte Cuzco ' ya gideceğiz . Gina ile Lima Havaalanında , Avusturya'dan gelecek olan kuş gözlemci , kim olabilir tahmini oyunu oynuyoruz . Kazanan yok .


Lima Havaalanına bayıldım. Özellikle dükkanlar . Dönüşte ne alınabilir turuna çıktım. Yumuşacık Alpaca yününden her şey .. İnca'lara ait tarz ve el işleriyle hediyelikler ,en önemlisi Çikolatalar . Kakao'nun ülkesi ne de olsa. Öncelikle Turun önerdiği miktarda Doları , Peru para birimine çevirmek için Change ofis lere gitmek gerekiyor . Peru para birimi Nuevo Sol. Kısaca PEN yazılıyor ,konuşurken sadece "sol " deniyor. TL ye yakın bir değeri var dolar karşısında 1 PEN = 0.89 - 0.91 TL. (2015 Eylül ) .100 centimos da 1 PEN .


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.