Instagram

DAYET AAOUA - IFRANE

Bugün Midelt 'e doğru gidecek ve orada konaklayacağız . Midelt Orta Atlas Dağlarının en Güney yamacında . Yolumuz yine uzun ama üzerinde duraklarımız var .Souk el Arba du Rharb da yol kenarından baktığımız sulak alandaEsmer Kırlangıç - Brown Throated Martinssürpriz yaptı ! Tepeli Meke , Pasbaş Patka , Küçük Kerkenez buradaki diğer aklımda kalan türler .


Sonraki durak ,Dayet Aaoua geldik. Ifrane yakınında doğal bir göl. Şaşırtıcı bir göl . Çevresindeki habitatıyla , kuşlarıyla ilgi çekici! Şubat ayında kuş doluydu.. Teleskopla çok keyifli gözlem yapılabilecek bir alan . Öneririm doğrusu. 2 bireyRing-necked Ducks- Halkalı Ördek doğal olarak büyük bir sürprizdi benim için! Hassas kategoride Tehlike altında olan Yaz Ördeği - Marbled Tealbir bireyle karşımıza çıktı. Sonraki günlerde Ouarzazate ve Agadir de 40 ve 30 dan fazla bireylik kaydımız olacak. Asıl güzel sayıyı Pasbaş Patkalar - Ferruginous Ducks yaptı burada ,yaklaşık 150 birey ! Tehlike altına girmeye çok yakın ,neredeyse Hassas kategoride ( NT ) olan Pasbaş Patkaları bir daha bu sayıda görürmüydüm ,kesinlikle emin değilim. O nedenle bayıla bayıla izledim. Tepeli Meke sayısı 2000 burada ,Kaşıkgaga 1000 ,Elmabaş Patka 1000 vb.. Çok büyük değil toplam 1.5km2 kadar bir göl . Gözlem de her yerden mümkün. Tür tespiti keyifli. Atlantik sedirleri , Pırnal meşeleri ve Söğütlerle çevrili bir göl.


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.