Instagram

OUKAIMEDEN VE ENDEMİK ATLAS YEŞİL AĞAÇKAKANI



Marakeş'te su ve diğer gerekli yiyecek içecek tedariki için durduk. Hemen dışarıya, kuşlara bakmak için çıktık. Yolun diğer tarafından hemen ilk çağrı geldi. House Bunting! Gri başlı Çinte ;Spotless Starling ler derken bir durakta iki kertik ! Yanda çevresinde kertik attığımız Alışveriş Merkezi.

Neyse o günkü Planımız şöyle , Marakeş ' e 78 km. uzaklıkta High Atlas Dağlarına çıkacağız ve Oukaimeden . Burada bir gece kalıp sabah yeniden dağda gözlem ve sonra Kazablanka ,Rabat ve sonrasında Atlantik kıyısında , hemen deniz kenarında kalacağız. Lac de Sidi Boughaba .Yaklaşık 325km. yol alacağız .


Burada hedef tür Atlas Ağaçkakanı - Levaillant'sWoodpecker . Bu Ağaçkakan adeta dağların ağaçkakanı. Bize hep kayaların üzerinden baktı . Bulunduğumuz alan kısmen kar altında ,son derece az ağaç var. Ağaç sınırının üzerinde yaşıyabilen ,seyrek ormanların Ağaçkakanı. Yeşil Ağaçkakan kadar da büyük. Teleskopla izlerken bir hatıra fotoğrafıçekmeyi bile unutmuşum. Alamecekler , Büyük Dağ Bülbülleri , Sarı ve Kırmızı Gagalı Dağ kargaları ,Afrika Mavi Baştankarası lacivert tepeliğiyle o da çok şirin bir kuş. Asla unutulmaması gereken yol boyu gördüğümüz Sığır Balıkçılları. Yukarı çıkarken Dağ tepe onlarla doluydu.

Herşey güzel de otelimizdeki ilk felaket kaloriferlerinin yanmıyor olması. Hava son derece soğuk. Yemekler güzel de biraz moralimiz düzeliyor. Nasıl bir soğuk ,nasıl anlatamam. Böyle bir de Enez de , KOSK da,Oğuz Beylerin evinde kaldığımızdaüşümüştüm. Oukaimedenonu da geçti gerçeği. Dört battaniye bile az geldi . Üşümekten değil de hasta olmaktan çekiniyordum. Sabah bir kez daha Atlas Yeşil Ağaçkakanını görünce üşümekten eser kalmadı zaten! Listemize bir de Derekuşu - Dipper kattık. Kısmette ülkemde beni çok uğraştıran kuşumuzu ta burada da görmek varmış.


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.