Instagram

THREE TOED JACAMAR ÜÇ PARMAKLI JACAMAR ( VU ) ENDEMİK ve BURROWING OWL (YAYGIN )

Brezilya'nın endemik ve önemli kuşlarından biri daha..Three toed Jacamar (Jacamaralcyon tridactyla) . Özel olarak Jacamar turu yapılıyor. Kuşun alanına gidildiğinde bir sıkıntı yok . Hemen etrafınızda . Bir saatten fazla izledik. Habitat kaybı nedeniyle maalesef Hassas kategoride ..Ağaçkakanlar ve Tukanlarla aynı takımdan ,ancak ailesi Galbulidae ,sadece Jacamarlara ait. Three toed Jacamar tek başına bir biyolojik tip. Jacamaralcyon tridactyla.. Arı kuşu gibi yuva hazırlıyorlar.

Burrowing Owl ise yaygın bir tür . Küçücük bir Baykuş. Yavrusu kadar kendisi. Buraya eklememin nedeni Jacamar alanına yakın bir yerde gördüğümüz için. Bir çift ve bir de yavru gördük.

Sumidouro Region - Jacamar turunda 110 tür kuş gördük . Gezinin en top listesiydi . Red Legged Seriama da aynı gün gördüğümüz türlerden . Brezilya listemde bugünün yeni türleri Sumidouro Region lokasyon kayıtlı türler..


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.