Instagram

ARJANTİN ' DE AĞAÇLAR

Yağmur ormanlarında rüzgarla taşınan tohumlar ağaçların gövdelerindeki,gövde üzerinde oluşan toprakta yeşeriyor. Iguasu da da Legumnoz ağaçların üzerlerinde koca koca eğreltiler veya değişik bitkiler var. Asalak değiller .Ağaçların üzerinde oluşmuş yepyeni toprak zemin ile beslenip büyüyorlar. Ağaca da zararları yok. Doğa ağaçlarda kaç kez yeniden doğuyor hayran olunmayacak gibi değil.

Ağaçların Doğaya yaptığı hizmet yetmiyor , onu karesiyle arttırırken İnsanoğlunun utanması gerekiyor bence. Birbirlerine destek olup sürdürülebilen yaşamların doğmasının yine kendilerine olumlu yönde döneceğinden emin olan ağaçlar var da insanlar neden yok ?

Arjantin ve Brezilya'da toprak genel olarak kırmızı. Kolay da temzilenmeyen bir toprak.
Yüksek derişimdeki Demir ve Aliminyum oksit ve hidroksitlerinedeniyle daima kırmızı renkte olduğu yazılıyor.
Tropik yağmur ormanındaki yoğun bitki örtüsünün büyük miktarda besin maddesi sağlayacağı düşünülse de organik tabakadan geçen yağmur sularının asitleşmesi ile mineraller yıkanır. Organik maddenin hızlı ayrışması ve çözünebilir besin maddelerinin yokluğu nedeniyle topraklar oldukça verimsiz olduğu bilgisi de var. ( Kaynak:Toprak Bilgisi Dersi )


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.