Instagram

IGUAZU'NUN KELEBEKLERİ

Iguazu 'ya gitmek için çok nedeniniz var! Dünya mirası şelalelerden , apaçık izleyeceğiniz kuş türlerinden , etrafta dolanan memeli hayvanlardan ve inanılmaz kelebek zenginliğinden ne isterseniz seçin. Ailece yapılacak bir ziyarette herkes mutlaka hoşlanacağı bir kaç konu bulacaktır .

Dünyadaki 17500 kelebek türünden 7800 ü Neotropical kuşakta ,Meksika'dan Güney Amerikanın en Güneyine kadar ..Neredeyse % 40ı . Bir kısmına tanık olduğunuzda bile öyle böyle bir zenginlikten söz edilmediğinin farkına varıyorsunuz . Gözlerinize bile inanamayacağınız enstantanelerle onlarıizliyorsunuz . Yeter ki su ve çamur olsun . Iguazu da yaklaşık 400 tür kelebek tanımlanmış . Bunun nedeni şelaleler ve nem . Kelebekler adeta su içiyorlar denebilir . Tabiki mineral alıyorlar ,yine de bu düşünce aklınıza geliveriyor . Avustralya kıtasındaki kelebek türü 400 . Yeni Zelanda da 26 ; 11 i endemik . Hindistan değişik habitatları ile 1200 tür cıvarı . Avrupa 900 den fazla .

Özellikle Pieridae lerin Coliadinae alt familyasından Sulphur'ları Iguazu'da yol kenarlarında zıpzıp zıplarken ve beslenirken görmek hiç zor değil . Kelebeklerle ilgilenmeyen biri bile eminim burada onlara yakalanacaktır .


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.