Instagram

PARQUE PROVINCIAL URUGUAİ - BLACK FRONTED PIPING GUAN - GREEN BILLED TOUCAN ,MOTMOT ,PUFFBIRD, SPADEBILL

Bugün Daniel bir şöförle geldi. Iguazu' dan 100 km. güneye gideceğiz. Bu bölgeye gitmemizin nedeni benim hedef kuşum : Black fronted Piping Guan . Tehlike altında kategorisinde ve çok az noktada Dünyada lokal olarak yaşayan bir tuhaf kuş. Kendisine görmek istediğimi söyledim. Böylece yaşamımda benzeri olmayan ,ayrıcalıklıbir güne başladığımı nereden bilebilirdim ki!

Daniel her zaman" jungle " kelimesini kullanıyor. Bugün 5 saat cangılın derinliklerinde yürüyüş var . Uruguai İli Parkı girişi yemyeşil düzenli . Bir dere ve küçük bir yapay şelalesi var , yol köprüsünden sonra şelalenin yanında lezzetli kahvaltımızı yaptık. Hanımının hazırladığı hamur işleri ile bir kahvaltı. Cangılın içinde beş saat kalma fikri her ne kadar tedirgin etse de bir o kadar da heyecanlandırıyor.Daniel in cangılda kuş bulma tekniği ,arada Ferruginous Pygmy Owl sesi çalmak. Video internetten alınmıştır.

Bu ses cangılda olan kuşları nedense hareketlendiriyor . Meğer bu küçük Baykuş vahşiliği ile nam salmış. Yandaki fotoğrafta ağaçta küçük komik bir gölge. Daniel'in bu taktiği çoğu kez tuttu. Yer yer kapanmış ince bir patikadan yürüdük.Çok güzel kelebekler gördüm. Hedef kuş olduğundan arkalarından gitmedim , gidemedim zaten geçmek de zor sağa sola ..İçin için de hayıflandım doğrusu.

Son derece güzel bir gözlem oldu. Apaçık ortada olan kuşlarıiyi kötü fotoğraflayabildim. Örneğin Spadebill daracık patikada , önümden geçip yanıma konuverdi ! Cangıldan gerçekten tam beş saat sonra turumuz biterek çıktık. Terkedilmiş park binaları vardı önümüzde . Etrafımda da bir kaç kelebek uçup duruyordu. Binaya yaklaşınca şaşkınlıktan ve heyecandan bir kaç saniye tutuldum. Dudaklarım kıpırdıyor ama söylediğimi duymuyordum sanki.Daniel'e beni burada biraz yanlız bırakmasını söylediğimi var saymak istiyorum. Cangılda kaçırdığım bütün kelebekler vefazlası binanın çevresindeki karoların üzerlerinde çayırda her yerdeydiler. Yorgunluğumu tamamen unutmuş adeta dirilmiştim tekrar. Devami " Uruguai'nin Muhteşem Kelebekleri "ndewink


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.