Instagram

ATLANTİK SUBTROPICAL YAĞMUR ORMANI SAKİNLERİ GELİYORUUUM ! BÖLÜM 1

Bu seyahat hazırlığımı yazmam gerek!

Birdfinders ile GIG Havaalanında buluşacağım .Türkiye'den direkt Rio de Janerio ya THY uçak seferleri olduğundan rahatım. 2 Ekim 2013 sabah 9:30 da bineceğim. Oranın saati ile 16:55 de Sao Paulo dayım. Uçuş yaklaşık 13 saat sürecek . Ama bitmeyecek Sao Paulo GRU Havaalanından da 22:25 de uçağa binip Rio De janeiro GIG havaalanına 23:26 da ineceğim. Bu arada Türkiye'den diğer ülkelerin iç uçuş biletlerini satın almak ne kadar kolay bir kez daha çok memnunum .


Sao Paulo da zamanım var . Havaalanında Brezilya Real'i alacağım . Para birimleri BRL , Real.Sadece kendi alışveriş ve masraflarım için , tur paket çünkü. Real bizim TL den biraz aşağıda dolayısıyla hesabı kolay:) Herşey iyi de gece yarısı vardığım Rio de janerio GIG Havaalanında ertesi sabah 10:00 a kadar kalmam gerekiyor. Bizim grup 10:00 da gelecek. Havaalanına yakın oteller işime gelmiyor . Saat 01:00 gibi taksiye bin, bilmediğin yollardan bir otele var . Otelden otel taksisi isterim hiç olmazsa daha güvenilir dedim ama zamanlama da önemli. Trafik sıkışır mı sabahları , gibi detay detay..İnternetten arama yaptım . "Gecelemek için en rahat Havaalanları" diye bir başlık ! . Böyle bir kültür varmış! Bizim GIG de eğer görevli kafaya takarsa seni kaldırıyormuş. Ben de daha Istanbul'danHavaalanındaki loudge dan bilet satın aldım.Aldım almasına da oraya kabul edilmen için de bir sonraki uçuş biletini göstermen gerekiyormuş. Oysa benim son durağım . Sabah tur gelecek ve Serra Dos Tucanos ' yolculuk başlayacak . Gidince ikna ederim diye düşünmekle birlikte bu yorgunlukla orada geceyi geçirmek bir yandan da hiç çekici gelmiyordu doğrusu..


Yine otel aramaya başladım. Havaalanının içinde bir otel var. Rio Aeroporto Hotel. Havaalanı içindeki otelde pencere olmaması çok normal . Biliyorum fakat yorumlar bir alem . Müşteri yorumları var inanılmaz ürkütücü. Hiç penceresi olmayan çok kötü küçük odalar var anladığım kadarıyla. 4 kişilik odalar var ve yanınızdakiler daha sonra başka ülkelerden olabiliyor ve değişik saatlerde gelip odayı paylaşıyor. Hostel gibi bir çeşit. "Perdeyi açtım duvar var" diyor diğer bir yorum. Bir diğeri "Nightmare " diyor. Bana karabasanlar geliyor. Ama mantığım Havaalanında olmamı söylüyor. Sonunda ben otelin en geniş olacağını düşündüğüm odasına rezervasyon yaptırıyorum. Buradan sorun bir yere kadar çözülüyor , gidince çözeceğim. Uçağın biri inip diğeri kalkarken onca gürültüde ne olacak çok iyi bildiğim gibi pencereler olmayacak.. O andan itibaren de oteli aklımdan çıkarıyorum.


Her şey tamam günlük yaşam devam ediyor. Aklıma bir soru geliyor: Brezilya'ya gidiyorsun IGUASU ya o kadar yakınsın neden tur bittikten sonra gitmiyorsun. Dünyanın ilk 7 ye giren doğa harikası bir yer . Hayal coğrafyam ! Hemen Brezilya'daki rehberimiz Andy ilegörüşüp 4 günlük bir paket alıyorum. Dönüş uçaklarımı tekrar üşenmedendeğiştiriyorum. İyi ki yapıyorum!


Arjantin'in para birimi Peso , ARS . Nerdeyse 4 peso 1TL. Iguasu turunda tek başıma olacağım. Trogon Tour dan lokal bir kuş rehberi olacak. Uzun yolda bir de şöför katılacak. Solo gözlem turu .. Burada tek terslik Dini Bayrama raslayan hafta sonu olunca otelfiyatlarının tırmanması oldu.


Artık uçaktayım ve Rio de Janerio 'ya ,GIG Havaalanına ve "Nightmare " yorumları alan otelime kavuşacağım . Brezilya içindeki seyahatlerimi TAM havayolları ile yapıyorum. Bavullarımı aldıktan sonra okları izleyerek oteli epey uzun bir yoldan sonra buluyorum. Havaalanı içinde yürüyerek değişik bölümlere geçiyorsunuz. Hep yön gösterici levhalar var. Olmasa oteli bulmak zor , kaybolursunuz. Odanın büyük ve single olduğu teyidini alıyorum. Büyük an geldi. Oda gayet geniş ,rahat görünüyor. Perdeler iki yana toplanmış ve pencerede bir orman manzarası fotoğrafı büyütülerek yapıştırılmış. Kesinlikle psikopat bir pencere ,uuuu! Gidip dokunmamaya kararveriyorum. 24 saatten fazladır yoldayım .Yorgunluk bastırıyor.


Sabah odadan çıkmadan pencereye dokunuyorum . Eh vızır vızır işleyen havaalanında başka türlü nasıl bir otel inşa edilebilir. Zangır zangır sallanan camlarla , gürültü patırtı içinde olacak iş değil. Yorumları sade ziyaretçilerden okuyunca mantıklı düşüncelerden uzaklaşıyor insan. Hatta diyorum ki iyi ki yakında bir otele gitmemişim gürültü olacaktı!


Havaalanında tanıştığım Brezilya'nın hamur işleri ve meyvalarıyla dolu kahvaltıma huzurla , dinlenmiş ve acıkmış olarak gidiyorum. Eğer böyle bir konaklama yapmanız gerekirse hiç çekinmeyin , Hotel Aeroporto ' lardakalın . Kahvaltısı da nefis. Fakat geniş odayı isteyin.


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.