Instagram

PICO DA CALEDONIA TEHDİT ALTINDA BLACK AND GOLD COTINGA ve HASSAS KATEGORİDE ; GREY WINGED COTINGA

Pico daCaledonia ,izinle girilen bir alan . Merdivenler boşuna yapılmamış .Boru hatları döşemişler hemen yanından. Zaten özellikle Aldo'nun ta yukarıya gelmesi de izinlerle ilgili. Pico daCaledonia ağaç seviyesinin üzerinde ,rakım 2500 e kadar çıkıyor ve alan tamamiyle el değmemiş habitattan oluşuyor. O nedenle de çok özel veya tehlike altındaki türlerin son sığınakları bu bölge. Bu tepe gibi çevredeki dört tepe de aynı özellikleri paylaşıyor.

Mouse Colored Tapaculo , Kocabaş ailesinden ve ülkeye endemik ..Velvety black Tyrant yine hoş bir endemik ,Serra do Mar Tyrant - Manakin endemik , Bay chested Warbling Finch endemik türler..

Serra Do Mar Tyrannulet Tehlike altında olan bir endemik tür . Aynı tehlike kategorisinde Black and Gold Cotinga var ve endemik. Yoldan inerken ağacın dalında görüyoruz.Grey winged Cotinga VU yani Hassas kategorisinde endemik . Bu türlerin tehdit altında olmasının nedeni habitat kaybı. Bir sene de alanda yangın çıkmış. Itatiaia Spinetail lokal endemik. Turun hedef türlerinden ve garantili olarak listede idi zaten. Bu türlerin herbiri değerli ve heyecan verici . O nedenle derin bir nefes alabilirim:) Bir ülkenin endemik türleri ,tehlike altında olan türleri hedef türlerimizin başında gelir . Bu nedenle derin nefes aldım zaten ! Aynı alana kaçırdığımız türler için tekrar gelmek yerine ,yeni yerler görmek isteriz. Pico de Caledonia' da gördüğümüz bu türler, çıkılan onca yokuşa değdi!

Bir de Antbird ler var bu coğrafyada..Geniş bir aile 223 tür.Ayrıca Anttrushes ,Antpittalar var. Giant Antshrike ,Large tailed Antshrike ,Rufous tailed Antbird , Rufous tailed Antthrush yol boyu rahat rahat gördüklerimizden. Türler " Listelerim " de mevcut ! Yine de Diademed Tanager'e renklerinden dolayı ayrıcalık tanıyabilirim.


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.