Instagram

SERRA DOS ORGAOS ULUSAL PARKI THREE - TOED SLOTH ÜÇ PARMAKLI TEMBEL HAYVAN

Nefis manzaralar eşliğinde parka girdik. Dağların dizilimi parka adını vermiş . Organ Mountain veya Serra dos Orgaos . Doğrusu ben bu tipik dağ silsilelerinden hoşlandım . Erozyon sonucu aşınan dikey granit kaya oluşumları kilise orguna benzetilerek bu adı almış. Tanrının parmağı adını verdikleri yüksek kaya tepesini biz göremedik .

Parkta da manzaralar devam etti..Gözlem için nefis bir park . Tawny browed Owl , (Tawny'nin Kaşlı Baykuşu denebilir ); Yellow browedWoodpecker , Unicolored Antwren , Scaled Woodcreeper (çok zarif bir tırmaşık kuşu ), Pale browed Treehunter ( Tırmaşık kuşları ile aynı aileden : Furnariidae) ; yine aynı aileden Black capped Foliage Gleaner ; White browed ve Ochre Breasted Foliage Gleaner ,White thighed Swallow ( tibiası beyaz tüylerle kaplı uçarken görmek zor ),Buff Throated Saltator , Flame crested Tanager , Yellow green Grosbeak ve en önemlisi Sharpbill ! Yine de Flame crested Tanager'in eline kimse su dökemez çok hoş bir kuş ,tepesinde bir alev var adeta! Doğal olarak male- erkek bireyden söz ediyorum .Dişinin şansı az maalesef .. Fotoğrafı çekmeye çalıştım ama başarılı değil.

Adını paylaştığım kuşlar bana yeni tür olan kuşlar. Bu kuşların dışında gördüğümüz epey tür oldu.

Serra dos Orgaos Parkında akılda kalan bir diğer anım da Three toed Sloth ,Dilimize Tembel Hayvan olarak geçen bir memeli.Dünyanın en yavaş hayvanlarından ve dişsiz memelilerden . Yaprakları emdiğine tam inanmaya başladığınızda kopardığını görüyorsunuz. Biz gördüğümüzde ,baş aşağı sallanmış uyuyor gibiydi. Oğullarıma sürprizlerimden biri bu Tembel Hayvan diğeri de bir maymun türü olan Marmoset .Boğaç da Mehmet Berk de küçüklüklerinde bütün hayvanları öğrenmişlerdi . Marmoset de onun için o günlerden kalma bir hayvan. Gün geldi yolum onlarla kesişti .Ne güzel heyecanlı olacak.


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.