Instagram

KAPLAN KARINCA, ARACARİ ,KIRLANGIÇ KUYRUKLU ÇAYLAK ,BROWN CAPUCHIN MONKEY

Çok güzel bir sabah .Gece yağmur yağmış ,her taraf pırıl pırıl ve yemyeşil . Kuşlar çok ; Sirystes gibi en büyük hedefim ,Greenish Shiffornish ,Red crested Finch ,Ultramarine Grosbeak , Guira Tanager gibi merakım , Epaulet Oriole gibi dağılımı zorlanmış ,Barred forest Falcon gibi şaşırtıcı ,Grey fronted Dove gibi 8 yeni kertik listeme ekleniverdi. Botlarıma bulaşan meşhur Güney Amerika kırmızı çamuru kısmen de olsa eve kadar buradan taşındı dersem çok doğru olur.

Herşey bir sulak alana bakmak için cangıla girmekle başladı. Gözlem bitip de çıkarken , bacaklarımdan beni birşeyler ısırmaya başladı. Hızla ve ısırarak ilerliyorlardı . Kendi çığlığıma kendim de inanamıyordum. Pantalonumu sıkıca kavrayıp 100m. ilerdeki aracımıza oflaya puflaya koşmaya başladım. Arabanın arkasına geçip yoldan başka aracın gelmemesi için dua ederek üç adet Kaplan Karıncadan kurtulmayı başardım. Isırılan yerler uzun süre acımaya ve ağrımaya devam etti . Olsun yine gözleme devam ettik tabi . Daniel başıma geleni çok iyi anlamıştı ama yapacak birşey yoktu doğrusu!

Arjantin'de son günümdü. Otele dönüp hazırlanacak ,bavullarımla Brezilya 'ya geçerek Iguasu şelalelerine bir de o taraftan bakacaktım. Iguasu çok özel bir coğrafyada olduğunuzu size her an hatırlatıyor ve sizi adeta kendine çekiyor.

Hemen otele dönüp hazırlandım. Bavullarımı aldım . Hesabımı kapattım. Arabamıza bindik. Önce yemek ve alışveriş sonra ver elini Brezilya ! Iguazu nun Brezilya tarafından da görkemi müthiş . Mutlaka iki ülkeden de izlenmeli .


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.