Instagram

TOCO TOUCAN !

Piciformes takımının, Ramphastidae ailesinde 27 tür var . Tukanlar , Tukanetler ve Aracariler . Toco Tukan en heybetlisi ve bence en sade güzellnden . Brezilya'da daha 10 gün önce bu aile ile tanışmıştım . Dünyada görsel olarak gagaları nedeniyle tipik kuşlardan . Bu kocaman gagaları ağaçların dallarındaki meyvalara rahatlıkla ulaşmasını sağlıyor . Gagasının ucundaki siyah leke Toco Tukanı özel kılıyor .

Bu sabah çok heyecanlıydım . Ya göremezsem diye . Daniel garanti verdi !. Gittiğimde anladım ki yersiz bir endişeye kapılmışım . Dolaşıyorlar sağda solda . Sakın bu bol var anlamına gelmesin . Sadece iki bireyi çok rahat izledim . Toco Tukanı gördüğümde hemen gözlerimi kapatmışım . Ne tuhaf.. Yatışmak için sanırım. Merhaba Toco Tukan ! Bonjour Toco Tukan! Hi Toco Toucan ! Ni hao ! Hola ! Hei ! Hallo ! Zdorovat'sya! Marhabaan! Salem !


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.