Instagram

GEZİNİN SON GÜNÜ - SERRA DOS TUCANOS

Brezilya gözlem gezimin sonuna gelmiştim. Andy , eşi , küçük kızı Olivia , şöförümüz Aldo ve ben diğer arkadaşlarımızı uğurladık. O gün birlikte öğle yemeği yerken Frilled Coquette 'in - Fırfırlı Yosma yine geldiğini gördük. Ben bir türlü iyi görememiştim. Grubu uğurladıktan sonra güzelim kahvemi alıp arka bahçenin ortasına koltuğu koydum. Kuşun o gün geldiği ağacı dikkatle izlemeye koyuldum.

Ortalıkta Tanagerler cirit atıyordu. Yukarda da bir çift Trogon vardı. Papağan , Attilla sağda solda geziyordu. On dakika sonra ışıltılı bir güve geldi sanki .Bizimki! Allahım ne kadar güzel bir kuştu! (Aisse Gartner 'in videosu ) Ancak fotoğrafını çekmek çok zor , sürekli besleniyor , yaprakların arasında bir görünüyor bir kayboluyordu. Ben de izlemeye karar verdim. Bahçede kuş seslerinden başka ses yoktu . O saatten sonra son derece keyifli gözlemler yaparak günü bitirdim.Brezilya Atlantik Yağmur ormanları turunu 10 günde, 280 tür ile bitirdik . 84 ü Atlantik Yağmur Ormanı endemikleri .. Hafızama yerleşen çok kuş var bu gezide . Benim için yepyeni aileler olduğundan sanıyorum .Andy adeta orman altı endemik kuşlarını nerdeyse tamamladı . Foliage - gleaner ler başta olmak üzere .

Akşam yemeğimi yedim. Listelerimi kontrol ettim. Biraz Iguazu kuş listesinde hedef türlerimi gözden geçirdim. Caipirinha mı yudumladım. Yarın ola hayrola !

Sabah erkenden taksi geldi . Bu defa Rio'dan Foz de Iguazu Havaalanına uçacağım. Niteroi köprüsünden geçmeden beni çok önemli bir gözlem daha bekliyor. Magnificent Frigatebird - Muhteşem Fırkateyn Kuşu!Hiç İngilizce bilmeyen şöförü durdurmam biraz zor olsa da sonuç başarılı oldu.


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.