Instagram

İNKA SUMRULARI ! ÇATAL KUYRUKLU MARTI! GRİ KARABATAK !

Güne yumuşak bir okyanus gözlemi ile başladım. Bu son derece keyifli bir gözlemdi. Sonrasında da Renaca cıvarında okyanus kıyılarında duraklar yaparak birbirinden heyecan verici kuşlarla birlikte olduk. Dünyada ilk üçe rahat giren İnka Sumruları harikaydı. Büyük Kahverengi Pelikanları (Peruvian Pelican) oteldeki odamın penceresinden bile görünüyordu. her yerdeydiler. Dünyada 8 türlük Pelikangiller Ailesinin böylece 6 türünü görmüş oluyordum. Liman Güney Amerika ve Kaliforniya Sumrularıyla (Elegant Terns) doluydu. Yeleli Deniz Aslanları , Marine Otter lar sahil boyunca aralıklı olarak yerleşmişler güneşleniyorlar veya avlanıyorlardı.




Doğrusu bu kıyıya imrenmedim desem yalan olur. Hemen kıyıda havalanmış yüzlerce Kül rengi Yelkovan sürüsü olursa nasıl imrenmezsiniz ! Bir diğer durakta Steve muhteşem bir Çatal Kuyruklu Martıyı(Sabin's Gull) gösteriyor !!Gri Karabataklar (Red legged Cormorant) kayaların aralarında yuva kuruyor! Guana karabataklarını gençleri ile görüyorduk. Nasıl imrenmezsiniz!! (Foto: Kül rengi Yelkovanlar)





Karabatakgiller Dünyada 42 tür. Istanbul'da kuşları öğrenirken , bugüne dek nasıl öğrenmemişim diye çok hayıflandığım iki türden biri Karabataklardır. Diğeri ise Sakarmekeler.

Bugün ise dünyada 19 türünü görmüş ve öğrenmiş olarak mutluyum. Hemen hemen hepsi Kara veya kara-ak kuşlar . Birkaç tür kırmızılarla süslenmiş. Gri Karabatak onlardan biraz daha açık renkte ve tek türle temsil dilen bir cins. Gerçekten özel türleri doğada hemen farkediyorsunuz. Dünyada merak ettiğim bir tür daha var bu aileden , kısmet olur mu bilmiyorum. (Büyük fotoğraf Steve Howell -Küçük fotoğraf benim)



www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.