Instagram

DOSTLARLA ve KUŞLARLA KANADA..

Ablam Şazi ,Manitoba ‘da Brandon Universitesi mezunu. Yıllar içinde Kanadalı oda arkadaşları Jane ve Betty sık sık Istanbul’a gelip misafiri oldular. Ablam da kendilerini sürekli davet eden arkadaşlarına sonunda gitmeye karar verdi. Yol arkadaşı olarak da ben katıldım. Ancak kuş gözlemci olarak:)


Yolculuğumuzun ilk bölümü; Jane’nin yaşadığı ,Kanada British Columbia’ daki Vancouver adasına olacaktı. İkinci bölümü ise Betty ile Vancouver’de başlayan ve Alberta’da biten konaklamalı araba yolculuğu olarak planlandı. Bu planlar ,zamanlama ve vize hazırlıkları aylarımızı aldı.
Bütün Kuş gözlem turlarını inceleyerek Eylül ayının iyi olacağını düşündüm. Eylül ablam için de uygundu. Görülen tür sayısı, kalacağımız bölgede Eylül ayında 125-130 tür arasında olacaktı. Tur güzergahları zaten görülmesi gereken tüm noktalardan geçiyordu. Bunlara ; Bannf ,Kayalık dağları Columbia buz tarlaları ve Balina gözlem turu eklenerek daha da keyifli bir plana dönüştü.. Ablam da bu planı sevdi. Jane ,bize önemli bir doğa korumacı ve kuş gözlemciden Vancouver adasında ,bir kaç önemli kuş alanı öğrendi. Nanaimo’da yerel, ücretsiz amatör kuş gözlemcilerin katıldığı her Salı ve Pazar günleri yapılan kuş turlarını buldum.http://thebirdstore.blogspot.com/. Haftasonları programlarımız dolu olduğundan ,ben 6 Eylül 2011 Salı ve 13 Eylül 2011 salı gözlemlerine katıldım.


Tofino’daki günler için , Birdingpall’dan bir rehber ile anlaştım. Bütün bu süreçte Kerem’in tavsiyesiyle aldığım Sibley’in kitabını ve daha önce Jane'in hediye ettiği Kanadanın Ağaçları kitabınıelimden düşürmedim tabi..


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.