Instagram

KIRSTENBOSCH BOTANICAL GARDENS ve STRANDFONTEIN SEWAGE TREATMENT AREA

Sabah Kirstenbosch Botanik Bahçesine gittik. Benim için bonus doğal olarak. Hem Fynbos türleri hem kuşlar ! Henüz kalabalık olmadan kuşların peşine düştük. Kap Turaçları yavrularıyla geziyordu . Kap Batisi ve Orman İsketeleri hemen göze çarpıyordu. Benim için harika türler diğerleri için sıradan oluyordu. Güzelim Afrika Monarkını (African Paradise Flycatcher) nerdeyse görmezden geliyorlardı. Şekerkuşları ile Nektarkuşları muhteşem fynbosların üzerinde pozlar veriyor ve şakıyorlardı. Patikalarda yürürken bir göbekte Benekli Puhu (Spotted Eagle Owl) bize dikkatle bakıyordu. Rehber yavaşça yavrularını gösterdi. Bizden hiç çekinmiyordu. Güzel bir bahçede keyifle gözlem yaparak dolaştıktan sonra bir sulak alana doğru hareket ettik. Dolphin Beach e akan bir dere ağzında oyalandık. Flamingolar ve Pelikanlar vardı. Ak sırtlı Ördekler ve bana çok yeni Farekuşları ! Öğle yemeğini benim çok sevdiğim bir zincir restoranda yedik. Ocean Basket. 17 yeni tür Botanik bahçesinden geldi.

Strandfontein atık su alanı olmakla birlikte , oldukça ünlü bir kuş rezervi. Hemen Flamingoların arasındaki Küçük Flamingolara Pete dikkatimi çekiyordu. Afrika Balık Kartalı alanın üzerinde . Çok görmeyi arzu ettiğim iki Cılıbıt : Takkeli Cılıbıt (Three banded Plover) ve Nil Cılıbıtı (Kitlitz's Plover) harika kendilerini gösterdiler. 13 yeni türüm oldu bu alanda .Kap Ördeği , Afrika Kara Yelvesi (Black Crake), Al gözlü Ördek ( Southern Pochard) , Kırmızı ve Sarı gagalı Ördekler gagalı Ördek (Red billed and Yellow Billed Duck) bunlardan bazıları . Kap İncirkuşunu da unutmamak gerek. Terek Düdükçünlerine de İngilizler çok sevindiler.
Gün 30 yeni türle sona erdi yarın erkenden Overberg'e doğru yollardayız. Toplamda ise 96-97 yeni türüm var .

www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.