Instagram

PROTEACEAE AİLESİNDEN - ENDEMİK BANKSİA CİNSİ

BANKSİA

Daha önce Güney Afrika'da da bir kaç türünü gördüğüm Proteaceae Bitki Ailesinin en güzel ve cazip cinsi Banksialar , Avustralya kıtasına endemik , Avustralya Bitki Krallığının en dikkat çekici cinsi. Daha önce kitaplardan tanıdığım ve görmeyi çok arzu ettiğim bir cinsti. Yaklaşık 170 türlük bir cins. Çiçekleri göz alıcı ve kozakları son derece estetik.

Barren Grounds National Parkta , sadece onlar değil , son derece zengin bitki türleri de vardı. O nedenle bana cazip gelen bir alan oldu. Zaten en merak ettiğim Kakadu ile parka girmiştim ya şansımın yerinde olacağı belliydi. Fotoğraf çektim fakat istediğim kadar çok ve detaylı olamadı . Ah kuşlar !

Bu arada Banksiaların türlerini araştırırken önemli bir Avustralya’lı Bilimsel bitki Ressamına rasladım :

Celia Rosser - Avustralyalı Bilimsel Bitki Ressamı

https://www.celiarossergallery.com.au/pages/the-artist

25 Yılda Avustralya'ya endemik tüm Banksia türlerinin suluboya illustrasyonlarını tamamlamış. 3 ciltlik bu kitap halen satışta. Banksialar gerçekten ressamı çizime davet eden cazibede .


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.