Instagram

CURTAIN FIG TREE - FICUS VIRENS

Curtain Fig tree bir tür incir ve adı da Ficus virens dün gece de Keseli memeli bulmak için ona gittiler . Bu sabah kahvaltıdan önce hep birlikte Perde İncir Ağacının yanındayız. Bu ağacın bu şekli nasıl aldığını düşünürken bir tabelada detaylı bir şekilde anlatıldığını görüyorum. O tabelayı da üstteki fotoğraflara ekleyeceğim. Özetle bir tohum evsahibi ağacın dalının üzerinde çimlenip toprağa doğru iniyor. Bu şekilde evsahibi ağacı sararak yanında bir ağaç olarak büyüyor. Evsahibi ağaç yakınındaki başka bir ağacın üzerine devriliyor. İncir ağacının kökleri aşağıya toprağa doğru uzuyor . Zamanla perde şeklini alırken ,boğduğu evsahibi ağaç çürüyor . Zafer canavar incir ağacının oluyor. Bu haliyle birkaç keseli memeliye gece barınacakları bir yuva da kurulmuş oluyor. Curtin Fig Mabi Forest 'te . " Mabi " ismi , Burada yaşayan Ağaç Kangurusunun Aborjin dilinde adı. Lumholtz's Tree Kangoroo ingilizcesi.


Otoparkta Tim , Victoria Riflebird ‘in şarkısını duyduğunu söyledi. Etraftaki meyvalı sarmaşıklar onları buralara çekiyordu Teleskop ile kuyruğundaki mavi rengi görebiliyorduk. Eastern Whipbird’in orman altında süzülüşünü izlerken, uzun simsiyah gagasıyla bir Shrikethrush beliriyor. Grey headed Robin , Little Shrike Thrush bu kocaman yayladaki yağmur ormanları habitatı nedeniyle ortaya çıkıyor. Kahvaltıdan önceki son türümüz Ağacın tepesinde şarkı söyleyen Fan Tailed Cuckoo oldu.


Yungaburra’ya kahvaltı için döndük. Lezzetli kahvaltı seçenekleri vardı fakat birden 14 kişi gelince serviste aksamalar oluyordu tabi. Önemli de değildi. Yungaburra mor Jacaranda ağaçlarıyla çok güzeldi. Hepsi açmış insanın gözlerini okşuyordu. Ufak tefek ihtiyaçlarımız veya atıştıracak birşeyler almak için bir markete gittik. Christine ile geçen gün yemekteyken içtiği bira dikkatimi çekmişti. Ginger Beer ! Bu zencefilli birayı ben de denemiş ve çok beğenmiştim. Sarsaparilla , Pineapple coconut . Blood orange gibi birkaç tane odaya satın almıştım. Fakat en sevdiğim zencefilli olanıydı. Gezinin kalan tamamında Ginger beer dan başka bir şey içmedim diyebilirim.


Kahvaltıdan sonra Mount Hypipamee National Park’ a gidiyoruz . Diğer halk dilinde adı The Crater . Atherton Tableland daki endemik zenginliğe katkısı olan önemli bir doğa olayı kanıtı.Tooth billed Bowerbird görüyoruz ve biraz da Golden Bowerbird Show izliyoruz . Onu görmek için epey bekledik . Altın renginde karamelize gölgeli adına yakışır bir Çardakkuşu. Atherton Scrubwren gördük. Ormanın iç kısımlarında yaşayan bir tür olmasına karşın güzel bir görüş elde ettik. Ne çabuk öğle yemeği molası geldi , zaman nasıl geçti gerçekten şaşırtıcı!


Öğleden sonraki gözlem alanlarımızdan biri Lake Barrine National Park . Gölde çok kuş vardı fakat tür yoktu pek. Binlerce Plumed Whistling Duck vardı. Oldukça havalı kanatları var.Ördek sürüsünün ortasında birkaç Kral Kaşıkçı ( Royal Spoonbill ) vardı. Ortanca Balıkçıl ( Intermediate Egret ), Avustralya Sazhorozu ( Australian Swamphen ) , Buff banded Rail çıkarken uğradığımız Hasties Swamp alanında kaydımıza girdi.


Günün olayı son durağımızda gerçekleşti. Platypus ! Ornitorenk ! Yumurtlayan memeli bir hayvan. Dünyadaki sadece beş türden biri . Yungaburradaki motele oldukça yakın bir gölet var . Dün akşamüstü de uğradık bekledik ortaya çıkmadı . Kısmet bugünmüş. Şaşkın şaşkın bu doğa harikası yaratığa bakıyordum. Kunduz gibi kuyruk , Kaşıkgaganın gagası gibi daha geniş bir ağız , suya dalıp çıkıyor ve dakikalarca bize gösteri yapıyordu. Bu dakikalar gerçekten değerli dakikalardı. Günü etkileyici bir gözlemle bitirmiştik. Akşam yine memeli görmeye çıktı birkaç kişi . Ben yine katılmadım.


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.