Instagram

YUNGABURRA ATHERTON TABLELAND ve BÜYÜK ÇARDAKKUŞU

Kanada'daki hikaye burada da var. Bazı yerlere Aborjinlerden alınan isimler verilmiş . Kesinlikle beyazları sevmiyorlar. Düşünsenize gelip herşeyinizi alıyor ve sizi bir kenara atıyorlar . Kızılderililerin Kanadalılara bakışını hatırladığım gibi yaşlı bir Aborjin hanımın yabancı asıllı Avustralyalılara nefret dolu bakışını hatırlıyorum. Yabancı bir ülkede azınlık olmak ne kadar zorsa , Kendi ülkenizde azınlık durumuna düşürülmeniz ondan kat kat zor. O nedenle sevgili Ülkemizde birlik ve beraberlik içinde yaşamak kadar doğru ve güzel olan başka ne olabilir. Bütün bunları bana düşündüren "Yungaburra" adı.










Atherton Tablelands de yolculuğadevam ediyoruz. Carbine Dağının güneyindeki tarım alanlarında Avustralya Toykuşunu görme şansımız var. Otlar oldukça uzun ve termit yuvaları var . O nedenle de açığa çıkmayabilir. Korkularımız yersizmiş ve kocaman kuşu yola yakın bir konumda görüyoruz. Birkaç km. sonra yol kenarında durup aracımızdan iniyoruz. Yerleşimlerin arasında düzensiz bahçeler var . Hedef türümüz Great Bowerbird ! Şansımız varsa çardak şeklinde yuvasını göreceğiz.Tim yuvayı buluyor. Biraz sonra da ( Great Bowerbird ) Büyük Çardakkuşu ( fotoğraf ) geliyor. Avustralya her an kendi belgeselinizi yaşadığınızı hissettiriyor.

(Pied Butcherbird ) Alaca Kasapkuşu ve Avustralya Saksağanlarından sonra tekrar Güneye doru yola devam ediyoruz. Öğle yemeği için mola veriyoruz . Dedim ya ben bu turda kilo aldım . İsviçreli ve Meksikalı karıkoca tarafından işletilen bir kafe. Kocaman nefis burgerler var.. Tuvaletler biraz uzakta ve giderken tabi yine boş durmadık. Çiçekli çalılarda Yeşil sırtlı Güneşkuşları ( Olive backed Sunbird ), Gürültücü Keşişkuşları (Noisy Friarbirds ) , Mavi başlı Balyiyen ( Blue headed Honeyeater ). Güzel değil mi?


Yola devamında Mitchell Gölü yanından geçerken inanılmaz manzaralar için durduk. Kara Kuğular son derece estetik yüzüyorlardı. Harikaydı doğrusu !Sonrasında Mareeba Sulak alanına geldik . Birkaç Brolga daha vardı. Brolga Avustralya’nın yaygın Turnası. Yolun iki yanında da Turnalar var. Sağ tarafta birkaç da Sarus Turnası. Avustralya Batağanları , Pasific Kara Ördeğ ( Pasific black Duck ) , Yeşil Pigme Kazları ( Green Pygme Geese), Alaca Karabatak ve Küçük Kara Karabatak ( Pied Cormorant and Little Black Cormorant ) seçebildiklerimiz.



Yine Tim kısa bir mola ile bize olağanüstü bir kamuflaj içinde Tawny Frogmouth gösteriyor. Akşamüstüne doğru önümüzü çok kalabalık Red tailed Black-Cockatoo ( Kızıl kuyruklu Kara Kokato ) sürüsü kesiyor. Renkli güzel bir geçiş. Sonunda Yıngaburra kasabasına vardık. Küçük Şirin bir kasaba . İşviçre 0 İtalyan karışımı Yerel pubları ve kafeleri var . Akşam yemeğimizi buralarda yiyeceğiz fakat önce Motelimize yerleşelim. Motel çamaşırhanesi mükemmel. Hemen hazırlık yapıp bir torba içinde teslim ediyorum. Herkesinkini ayrı yıkıyorlar . Turlarda bu detaylar önemli gerçekten.



Gece Keseli memeli bulmak için Gavin ve Tim ile dileyen grup üyeleri yürüyüşler yapıyorlardı . Brushtailed Possum , Green Ringtail Possum ve diğer keseli memeli türleri . Yarın yakınlardaki Curtain Fig Ulusal Parkına gideceğiz.


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.