Instagram

KINGFISHER PARK - LAUGHING KOOKABURRA - YELLOW BREASTED BOATBILL

Kingfisher Park Yağmur Ormanlarının kalbinde bir yerde. Burada bir problem ile karşılaşıyorum. İki odalı ve tek banyolu evler var. 6 kişi single. İki Amerikalı hanım arkadaş, iki İngiliz de Tasmanya turundan arkadaş. Geriye ben ve İsveçli adam kalıyor. Onunla aynı evde kalırmısın dediler . Olur dedim ama adamı da gözüm tutmadı. Başka tek boş ev yok Zaten sayı olarak fazla oda da yok. Anahtar vermediler . Banyo ve oda için anahtar istedim. Bizim tesisimizde anahtar kullanılmıyor. Banyoda yok oda da yok . Başka boş ev yok. Üstelik bir sürü single farkı ödemişim. Çok kızdım . Fakat çözülmesi mümkün değil. ben bu koşullarda bu odada kalamam dedim. Oturur lobide uyuklarım ne yapabilirim. Sonunda Gavin ile odalarımız değiştirdik . Yan odada bu defa Tim olacak. Fakat kapının yine anahtarı yok. Banyo ve tuvalet biraz uzakta 60m. kadar var uzaklık. Yemekten sonra hava kararıyor. Kafa fenerim var . Fakat oda acayip eski bir yer . Yerinden kımıldamamış bir sürü eşya. Kapı açık . Neyse çok içerliyorum ama bu da benim şansım. Bir hanım olsaydı diğer katılımcı harika olacaktı. Gece karanlığında havlularımı alıp kapısında kilit olmayan duşlara doğru gidiyorum.. patika da yok. Duştan hayırlısıyla odaya geliyorum . Sabaha kadar uyumadım. Sabah karanlığında bastığım yeri tam da göremeden yine tuvaletlere gidip geldim. Çünkü kahvaltı erken saatte . Hiç gözümü kırpmadan yeni bir gün başlıyordu. Kokaaburra ile çektiğim fotoğrafta uykusuzluktan ne haldeyim belli oluyor zaten.


Bu konuyu bir yana bırakırsak , öğleden sonra biraz geç Kingfisher Park'a varmıştık. Yakınında sığ bir dere vardı . Bavullarımızı bırakıp kısa bir yürüyüş yaparak dereye indik. Ne bereketli bir yermiş . Saat de tam banyo saatleri olduğundan güzel türler görme imkanımız oldu. Satin Flycatcher , Yeni Ginedeki kışlama alanından üremeye gelmişti. 3-4m. uzağımızda temizleniyordu. Şık bir Specktacled Monarch , Large billed Scrubwren , , Black faced Monarch ve bir kaç Little shrike Thrushes ve diğerleri . Oradan yine yürüme mesafesinde bataklık bir alana gittik. Abbatoir Swamp. Bu alanda bol çiçekli Okaliptüs ağacında durduk. Nerdeyse hemen tüm Honeyeater türleri geliyordu. Ak Yanaklı ve New Holland yeni Honeyeater türlerimiz oldu. Rufous Whistler civcivlerine yemek taşıyordu. Little Shrikethrushes ile Whistler aynı aileye aitler. Günün son saatlerinde verimli bir gözlem olmuştu . Tur üyelerinden birkaçı gece de gözleme devam edip Flying - fox peşine düşmüşler.


Sabah erkenden bavulumu toplayıp kuş gözlemine başladım . Neşeli türler var. Kahvaltıdan önce bir saatten fazla zaman da var. Harika! Chestnut breasted Mannikin ve Red browed Finch ile epey zaman geçirdim. Sürü halinde hareket ediyorlar . Onlara ikram edilen yiyeceklere alışkın, besleniyorlar. Brushturkey , Orange footed Scrubfowl , Pasific Emerald Dove , çok samimi bir kuş olan Laughing Kookaburra ( Fotoğraf ) Australian Figbird , Peaceful Dove benim bulabildiklerim . Kahvaltıdan sonra çevrede bir saatlik bir gözlemi hepbirlikte yapıyoruz. Yine dünkü Okaliptüs ağacına gidiyoruz. Scaly breasted ve Rainbow Lorikeet , Scarlet ve Dusky Myzomelas gibi değişik türler görüyoruz . Fakat günün kuşu i iki birey Yellow breasted Boatbill oluyor. Benim için harika bir kayıt . Boatbill ler iki türlük bir aile . Diğeri de Black breasted Boatbill ve Yeni Gine'de. Onu görmedik. Mükemmel bir tür oldu ! Çok güzel bir Blue winged Kookaburra ile gözlemi bitiriyoruz. Sonrasında Atherton Tablelands ‘e doğru yola çıkıyoruz. Bu yol rüya gibi bir yol!


Atherton Tablelands , Queensland’de bir plato . Yaklaşık 600m kotunda. Kritik önemde koruma altında yüksek Yağmur ormanı . Etrafında tarım alanları bulunuyor. Üzerindeki değişik habitatlar nedeniyle harika bir bölge. Şelaleler , Krater gölleri , Kuru okaliptüs ormanı ,aşağılarda subasar çayırlar ile son derece etkileyici bir doğal alan. Zaten yola çıktığımızdan itibaren geçtiğimiz habitatlar üzerindeki Kuş ve Kangurularıyla unutulmaz bir gözlem ziyafeti sundu bizlere.. Böylece uykunun zerresi kalmadı bende! 12 Ekim 2016


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.