Instagram

BAİ HE Nehri (White River Valley) HUAİROU - CRESTED KINGFISHER ! ENDEMİK CHINESE HILL WARBLER !

Huairou da ,Bai He River - Beyaz Nehir kıyısındaki parkın adını not almadım fakat Çincesi var:) Bütün günümüzü bu nehrin kıyısında geçireceğiz. Öğle yemeğinde piknik yapıyoruz .Türlerin hemen her biri enim için yeni tür !Burada gördüğüm türler içinde öne çıkanlardan;birbirine kur yapan bir çift Mandarin Duck örneğin! Fotoğrafını kimsenin maalesef çekemediği Crested Kingfisher! Yalıçapkını ailesinin bence en güzel bireyi! Tabiki Daurian Redstart! ( image by Birdfinders )Öğle yemeğimizde bize arkadaşlık etti.Siberian Rubythroat gezinin yedi günü gördük.Beijing Babbler (Chinese Hill Warbler) bu endemik türü iki birey, yuva kurma çalışmalarında izledik! Çıvgınlardan ,Two barred Greenish Warbler,Pallas'es Leaf Warbler,Radde's ve Dusky Warbler hemen her gün bizimleydi. Bir güzeli daha burada bolca görmek doğrusu güzel oldu : Küçük Çıvgın ! Sonraki günler , Kara Suratlı ve Gollewski's , Sarı boğazlı Çinteleri de burada gördüğümüz gibi bol bol gerecektik .


Baştankaralardan ;Songar Tit ( image by Birdfinders ), Silver throated Tit , Japanese Tit ..hepsi çok şirin fakat biri var ki unutulmaz Russet Sparrow!Kızıl Serçe mi desem .. Kafasının üzerindeki kızıllık sırtına yayılmış . Gerçekten çok fazla şirin.Silver throated Tit , Long Tailed Tit 'ten ayrılarak tür olmuş . Japanese Tit de Büyük Baştankara'dan ayrılarak tür seviyesine gelmiş .


Hill Pigeon - Yamaç Güvercini desem .. Sekiz bireylik bir sürü halinde geldiler . Herşey iyi güzel de Ibisbill ile Long Billed Plover arayışımız sonuç vermiyor . Ibisbill 'in olmayışını Vaughan şöyle açıkladı ; Öncelikle bu yıl su çok yükselmiş ve debisi fazla . Oysa Ibisbill yavaş akan veya nehirdeki akışın yavaşladığı yerleri sever. Üstelik bu yıl o alanlar da kanosporu yapanlar tarafından hareketlenmiş . Kazakistan'da da göremediğim Ibisbill 'i burada da göremeyeceğim . Fakat Long billed Plover bizden kaçmayacak.


Dönüşte yolumuzun üzerinde Çin seddini göreceğiz . Benim ise dikkatimi yolun yarma şevinde alınan tedbirler de çekiyor. İş gezisi değil çok şükür ama çözüm çözümdür .Bu akşam Şöförümüz değişecek merakla beklediğimiz Mr. lee gelecek . Vaughan dünyada her yerde araba kullandığını ama Çinde kullanmayı göze alamadığını söylüyor . Gerçekten bizi bile aratacak bir trafik karmaşası var . Bu gezide iki rehber , iki Çinli rehber ve bir şöförümüz var . Aracımız bir otobüs . Yolculuklarımızda çok rahat ettik.


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.