Instagram

MAVİ KUYRUKLU BÜLBÜL ve SİBİRYA ALAKARGASI

Bugün Ruka ve Valtavaara cıvarında olacağız . Rusya sınırında kuş arayacağız . Oradan bize gelenleri kontrol edeceğiz. Mavi kuyruklu Bülbülü son arayışımız olacak. İki gündür aynı alana tırmanıyoruz fakat sonuç alamıyoruz. Şansımız bize artık gülecek gibi görünüyor. Henüz hedef tür haline getirmediğimiz Sibirya Alakargası ise başka bir bilinmezlik. Bu düşüncelerle yolda yürürken Sibirya Alakargası ortaya çıkıveriyor. Duru bir güzelliği var . Herkes biraz heyecanlanıyor ve neşeleniyor. Bu keyifle tırmandığımız Mavi Kuyruklu Bülbül alanında , bir aşağı bir yukarı uzun bir çabadan sonra yine olmuyor. Bu defa yukarlardan bir yerlerden Harry kuşu bize sürüyor. Mavigerdan kadar büyüklüğü var. Mavi rengini tanımlamak zor olsa da gri maviden maviye geçişi oldukça yumuşak. Sonuçtan Harry de memnun ,rahat bir nefes alıyor.

Yollarda ve her yerde ren geyikleri var. Öğrendiğimize göre hemen hepsi yetiştirme ve yaban değil. Yazılarımda çok bahsetmediğim doğru . Herhalde etinin yenilebilir olması hoşuma gitmediğindendir. 28 Mayıs 2013.

www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.