Instagram

YASAK ŞEHİR

İmparatorların Sarayı; Ming ve Quing hanedanlarından 27 İmparator yaşamış burada.Antik Ahşap yapılar bütünü olarak Unesco Dünya Mirası listesinde haklı bir yer almış.Kuzeyden Güneye 960m. Doğudan Batıya ise 750m. çevresi yaklaşık 50m. genişliğinde su kanalları ile çevrili.

Burada bana en çarpıcı gelen yapılarda kullanılmış ağaçlar ( ahşap )dışında canlı ne bir ağaç ne de bir bitki olmadan sonuna kadar son derece görkemli ,süslü taş ve ahşap bir tarihin içinden gidiyorsunuz. Tabi nedeni bu alanlarda sadece törenlerin yapılması. Sonunda birden ortalık yeşilleniyor ve hatta 500 yıllık ağaçlara raslayabiliyorsunuz. İmparatorluk Bahçelerine sonunda kavuşuyorsunuz.

Yine de bu koca alan tepemizden geçen bir Amur Falcon'a veya Black - crowned Night Heron'a veya White cheeked Starlings'e ,kırlangıç ,saksağan ve serçelere engel değil

İnşaatının bitiminden bu yana nerdeyse 600 yıl olmuş!.Tian'anmen meydanı Kuzey Güney aksı Yasak Şehir de de sadece iki dakikalık bir sapma ile devam ediyormuş! Tercümanımız ve Beidaihe doğumlu rehberimiz June bizi bilgilendirmeye devam ediyor.

Bu tarih içinde Altın Su Kanalının üzerindeki 5 köprü nedense en merak ettiklerimden .Bir de yangın söndürmek için , içine su doldurulan kazanlar.. öyle böyle değil çok estetikler..Bir çoğu nefis çaydanlıklar şeklinde örneğin!


5 köprünün herbirinin anlamı var.Doğruluk,Zenginlik ,Bağlılık , Akıllılık , ölümsüzlük..Her birinden geçmedim fakat poz poz fotoğraf çektirmeyi başardım.


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.