Instagram

VARDO OTELİMİZE YERLEŞME VE KEŞİF

Vardo oldukça sakin bir yer. Tek tük araba geçiyor. Yolda hemen hemen kimse yok. Nufusu az olmalı. Norveç'e girdiğimizden bu yana ağaçlarla vedalaştık sanki. Varanger yarımadası , Varanger fiyordu da diyor Harry. Göz alabildiğine tundralar var. Sonunda Tundralarla birlikte olacağım. Onlara ayak izlerimi bırakacağım. Otelimiz sade temiz bir otel . Başucundaki komodinlerde İncil var. Şöyle bir keşfe çıkmaya karar veriyorum. Serbest bir zamanımız var akşam yemeğinden önce . Bence bu keşfin en önemli ayağı Kara ayaklı Martı kolonisinin yuvaları . Istanbul çatılarındaki Gümüş Martıların baca diplerindeki yuvalarından daha özenli ve korumalı yuvalar. Biraz da limana göz geçiriyorum fakat birşey bulamıyorum. Akşam yemeği için otele dönmeye karar veriyorum. Norveç'te patates ve balık yemek en güzeli . Geyik etine bence hiç dokunmayın. Döndüğümde aylarca kokusu burnumdan gitmedi.

Norveç kuşlar açısından bildiğiniz gibi adeta şölen . Tek tek seçme türler var. Sarı Gagalı , Kızıl gerdanlı ve Kara gerdanlı Dalgıçlar ! Bütün Puflalar ; Küt , Uzun Kuyruklu ve Büyük Korsan Martılardan başlayarak nefis üreme giysisinde Mahmuzlu Çinte , Mor Kumkuşları , üreme giysisinde Büyük Kumkuşları , Deniz Papağanları , Usturagagalar , Alkler ve Kalın gagalı Alkler , Kaya İncirkuşu ! Her tür seçme değil mi? Diğer türler için Listelerim içinde Kuşları seçerseniz , Norveç Kuş Listeme bakabilirsiniz . Çok tavsiye ederim . Birkaç gün Vardo 'da takılabilirseniz ve Varanger ile Hornoya'yı dolaşırsanız kaydedecek güzel türler sizi bekliyor olacak . Mayıs'ın son haftası ve Haziran başı .


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.