Instagram

URAL BAYKUŞU

Üç kuşun Finlandiya dilinde adını öğrendim : Baykuş , Pöllö ; Turna , Kurki ; Huş İsketesi , Urpiainen ! Ayrıca Nehir , Joki ; Göl , Jarve ; Dağ , Vuori .. Neden öğrendin derseniz etraf Jarve ve Jokiden geçilmiyor da ondan ! Eh 188 000 göl olursa varın tahmin edin lütfen!
Gölller üreme giysisinde en güzel kuşlarla dolu . Batağanlar , örneğin Kulaklı Batağan ! Üreme giysisinde son derece yakışıklıymış. Tarakdişler , Dalgıçlar . Hatta yuva kurmuş Dalgıçlar . Kuğular. Her yer sessiz. Yollar kesinlikle kalabalık değil. Ural Baykuşu aynen resimlerde ki gibi bir yuvada . Ormanları bilinçli koruma sonucu mucize gibi yaşıyorlar . Türkiye aklıma geldi de .. Aslında yuvada Baykuş görmekten pek birşey anlamadım doğrusu . 25 Mayıs 2013.




Bizim Baykuş sanki söylediklerimi duymuş gibi 4 Haziranda Norveçten sonra tekrar alana uğradığımızda ağacın üzerindeydi . Oldukça iri bir Baykuş . 60cm den fazla boyu var. Yeniçeri gibi de bıyıkları ! Biz izlerken pelet çıkardı. Harry kesinlikle bizi kuşa yaklaştırmadı. Daniel bile 500 objektif ile tam sonuç alamadı. Işık yetersizliğini de unutmamak gerek.











Olağanüstü güzellikteki Huş Ağaçlarının arasında bastığım toprak yastık gibi yumuşak, dolandım durdum. Üç Parmaklı Ağaçkakan ne güzel bir kuşmuş. Kesinlikle gerçeği fotoğraflardan daha güzel. Kendisini de çok rahat izletti. Grup bir ara Kirazkuşunun peşinde çok dolandı. Sonunda patikaları biraz öğrendim sanki. Durmadan bana aynı yerde dolaşıyormuşuz gibi geldiği de çok oluyor ! Yoksa öylemi ! Yarın Oulunsolo' dan ayrılacağız . Sonraki 3 gece Kuusomo da olacağız.



www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.