Instagram

EN KUZEY SAO VICENTE - EN BATI PONTA DO PARGO - EN ESKİ DEFNE ORMANINA DALDIK ÇIKTIK

Madera ' daki Tarihi Defne Ormanına dalıp çıkarak türlerimizi arayacağız bugün . Muhteşem ve özel bir habitatta olacağız. Gerçekten çok heyecanlıyım. Önceki gün de geçmişiz fakat sadece bir vadide durduğumuzu hatırlıyorum. Kalbine biraz bugün dokunacağız. Ormanı ayrıca anlatacağım. İlk durağımız Kuzeyde , Sao Vicente . Trocaz veya diğer adıyla Madera Defne Güvercinini tekrar arayacağız. Onu bulamadık fakat Kanarya ile Kızılgerdan şarkıları ve Kerkenez ile idare ettik. Sahilde ise Pempe sumrularla , Sumrular karışık bir grup yapmışlardı. Bu hoş bir sürpriz oldu ! Chao da Riberia ya Madera Sürmeli Çalıkuşu aramaya gittik fakat sadece şarkısı ile yetinmek zorunda kaldık. Neyse ki Faial deki Restoranın bahçesinde görmüştük rahat rahat . Porto Moniz deki deniz gözleminde ise Boz Yelkovanlar ! Boz Yelkovan'ı bu denli sık görmek çok hoşuma gitti doğrusu . Bozcaada Feribotunda onları ilk görüşüm aklıma geldi . Güzel bir kertikdi.

Öğleden sonra Ponta da Pargo 'ya gittik. Rahat bir plato daha . Hem gözlem hem de dolanması rahat bir alan . Kelebekler burada daha fazla. Keten Kuşları , Bozkır Ötleğeni ile eğleniyoruz. Yine Kerkenezler var. Berthelot'un İncirkuşu yine güzel bir kayıt. En güzeli ise 10 yıldır görmediğim Ada Doğanı ( Eleonora Falcon ) ! Sarı Azamet , Lampides ve Diken Kelebekleri keyif veriyor.

Ada Doğanı kadar beni mest eden başka bir tür de Buz Çiçekleri . Gözlerime inanamadım. Güney Afrika nere , Madera nere ! Buz çiçekleri işte ! Biraz araştırınca dağılımının Kuzey ve Güney Afrika , Korsika , İspanya , İtalya , Kaliforniya , Arizona , Peru , Arjantin, Avustralya Batı ve Güneyde doğal olduğunu öğrendim. Turu nefis Ökyanus manzarasında tamamladık. Adanın en Batı ucundan Machico ' ya 75 dakikada döndük. Aslında Tüneller belki pahalı çözümler fakat Adanın coğrafyasını ı ve Tarihi Defne Ormanını parçalanmaktan kurtarmış.

www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.