Instagram

ÖNCE YÜZMEYE ! MADERA ' NIN ORGANİK PLAJLARI

Akşam yemekte Vivien ile programı yapıyoruz. Sabah dükkanlar açılır açılmaz kendime mayo arayacağım. Neyse ki Portekiz kadınları da nahif değil . O nedenle mayo bulabilirim gibi geliyor. Yarın sabah üç tur arkadaşımız ayrılıyor . Onlar ek açık okyanus gezisine katılmayacaklar. Emma ve Max da onlardan .. Grupta bir İtalyan olması harikaymış meğer. Ne de olsa Akdenizli . O nedenle keyifli ve sohbetli. Vivien akşam yemek sohbetinde bana geçirdiği bir kazayı anlatıyor . Gerçekten Kuşçuluk onun deyimiyle bencil bir hobi. Hak veriyorum . Zino'yu görmeye gittiğimiz gece ayağı kaymıştı ve ben tutmuştum. Patikanın bir yanı gayet dik bir yardı. Sohbet o nedenle bu konuya kaydı . Kolombiya'da eşi de ağır yürüdüğü için ikisi arkada kalmışlar . Rehber ve grup uçar gibi gittiler önden diyor. Dar kaygan bir patika ve yolun bir yanı eğimli bir derin yamaçmış. Vivien ' in ayağı kaymış ve yuvarlanarak aşağılara kadar düşmüş . Bu arada kolunu da kırmış. Gelen giden kimse yok. Grup kuş peşinde , rehber kuş arıyor , nasıl şimdi grubu saysın . Kocası yukarda , kendisi taa dipte grubun dönmesini beklemişler. Ancak bir Helikopter ile kurtarabilmişler . İnmek mümkün değilmiş. Nerdeyse gece olmuş . Gerçekten ürpertici bir kaza . Bu gezilerde çok dikkatli olmak gereği var. Herkes kuş görmeye gelmiş , akıllarında kuş var o nedenle de zaman kaybetmek istemiyorlar . Rehber de onlara gerekiyor. Burada kuşçuluğun bencil kısmı ortaya çıkıyor.

Sabah mayo için birkaç dükkan gezdim . Sonunda bir mayo buldum. Hayatımda ilk kez Okyanusta yüzeceğim . Okyanusta dediysem , limanın bir yanını kum falan getirip plaj haline getirmişler . Direkt Okyanusa açık değil plaj. Zaten Madera da bütün plajlar okyanus kıyısında fakat Okyanusa direkt açık değil. Atlantik Okyanusu sert bir Okyanus . En hafif rüzgarda bile dalgaları oldukça sert. Pasifik ondan daha yumuşak bence . Kanada ve Şili'deki deneyimimle söylüyorum . O nedenle doğala çok yakın plajlar düzenlemişler . Okyanus dalgaları da gelince eğlenceli oluyor. Dalgalar doğal havuzun engeline çarpıp insanların üzerinden aşıyor . Çok eğlenceli!

Buluşup yüzmeye gidiyoruz. Plaj kalabalık . Vivien ile suya atlıyoruz. Epey bir gidiyoruz. Her taraf kıyı nasıl olsa . Dönüşte ikimiz de nefes nefese . Bir iki kez yüzdük . Plajdaki Portekizliler sıcak kanlı görünüyor . Zor zamanların insanları gibi geliyor bana .

www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.