Instagram

LE FORTIN DE PASCIOLA VE YORUCU DÖNÜŞ

Bu tepe adını 1700 lerde inşa edilmiş eski bir yapıdan alıyor. Yine son doğal güzellikleri olan bir yer . Nerdeyse en fazla yürüdüğümüz rota bu oldu. Korsika çok rahat kuş gözlemi yapılabilen bir yer . Bazı kuş gözlem turları Korsika'yı , Fransa daki Camarque ile birleştiriyor. Sadece Korsika yeterince keyifli zaten.

Fortin de Pasciola geziye yeni tür olarak Uzun Kuyruklu Baştankara, Ökse Ardıcı getirdi. Birden fazla birey tekrar Moltoni's Ötleğeni gördük. ( Moltoni's Warbler image by Birdfinders ) . Bu Ötleğen Bıyıklı Ötleğenden bölünme. IOC öyle diyor. Ne kadar çok Karabaşlı Ötleğen vardı Korsika'da .. Baştankaralar , Ötleğenler , İsketeler için mükemmel bir habitat. Toygarlardan sadece Orman Toygarı kaydımıza girdi. Çok fazla da seçenek yok onlardan zaten. Fortin de Pasciola'dan ayrıldıktan sonra nehir kıyısında gözleme devam ediyoruz. Bu defa yine listemizde bir ilk Derekuşu . Kalabalık bir aile herhalde 3 birey gördük. Erguvanlar içinde bir alan. Korsika turunu tamamladık . Yarın erkenden Bastia'ya Havaalanına uzun bir yolumuz var.

Turun aatlerine uymak için öyle zor bir dönüşüm oldu ki sormayın! Bir daha kesinlikle bazı uçuşları zorlamayacağım. Eğer sabah uçağına binebilseydim , direk Nis'den Istanbul'a uçacaktım. Oysa ! Benim uçağım 16:20 de . Grup öğleyin dönüşe geçti. Bastia Havaalanı küçük bir havaalanı . Saatler pek geçmiyor. Nis deki uçağım ise 19:35 de ve KLM . Nis'den Amsterdam aktarmalı Istanbul yapacağım. Amsterdam 'a 21:35 de varacağım . Oradan da 00:35 de Istanbul' a yola çıkacağım . Istanbul'a vardım ama bagaj yok. Bu ne demek . Git form doldur . Dert anlat en az iki kişiye . Ondan sonra telefonla takibet . Eve bagajı getiriyorlar fakat ben alacağım dedim. Böylece Kalk Yeşilköy'e tekrar git vb. Peru da da başıma geldi. KLM kesinlikle bagajları bir şekilde zamanında nakledemiyor. Uçak değiştiriyor. KLM ile siz siz olun hiçbir yere gitmeyin. Peru dan dönerken de başıma geldi . Yine KLM ve eve elimi kolumu sallayarak döndüm. Bagaj 3 gün sonra geldi. Neyse dedim sağ salim döndüm ya çok şükür!

www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.