Instagram

BONİFACİO - ADANIN EN GÜNEYİNDEYİZ



Grubumuzda benim gibi bitki ve kelebek meraklısı bir Westpal listecisi var. Böyle olunca hoşuma gidiyor. Kuşlardan başka çiçekler , bitkiler , kelebekler konusunda konuşacak biri olması turlarda iyi oluyor. Onun bilmediği ben benim bilmediğim onun tarafından tamamlanıyor. Tabii ki sıklıkla ikimizin de bildiği de oluyor. O nedenle arazi keyifli gidiyor. Üstelik bugün gittiğimiz alan adeta bir bahar şöleni! Bayıldım! Mis kokulu doğal koridorlardan geçtik ! Heryanı çiçeklerle bezeli çayırlara yayıldık ! Bir an kuşları unuttuk!







Korsika' da doğanın çoşkun olduğu zamandaydık ! Kuş turlarımda kokularla hatırladığım birkaç yer vardı. Bonifacio kırları da onlara eklendi. Brezilyada Gülle Ağacının büyüleyici kokusu , Çin'de Happy Island 'ın plantasyon Ak akasyalarının mis gibi kokusu , Güney Afrika'da Yarasa Şahini gördüğümüz yerdeki Orman'ın başdöndürücü kokusu ki neyin bu kokuyu verdiğini bulamadım , şimdi de Korsika'da Benifacio kırları ve doğal patikalarını tünel gibi saran koku! Silenelerin arasına yayıldım. Bukadar çok Silene bir arada kır dolusu ! Belki Allium roseum lar .. Çayır dolusu Gül Soğanları ! Matthiola sp. ( Şebboy ) belki tricuspidata ! Tek kelimeyle inanılmaz güzeldi.




Maskeli Ötleğen ve Moltoni'nin Ötleğeni , Florya , Saka , İskete ,Bahçe Kirazkuşu , Bülbül , Çalıkuşu , Guguk günün kuşlarından . Korsika Sıvacısı , Çam Baştankarası , Kızıl Çaylak , Kara Çaylak daha önceki gözlem alanımızdan. Burada en güzeli arkada Sardunya Adası siluetinde Yelkovanlar ve kıyıda Scopoli'nin Yelkovanı. Boz Yelkovandan bölünmüş.
Adanın baharı gerçekten etkileyici ! Şebboy çayırlarının arasından gözlem yaparak geçmek neye değişilir ki!

Bonifacio kayaların üzerinde tarihi bir yerleşim . Ailece kuşa gidebilirsiniz Korsika'ya. Hem gezer hem de kuş gözlemi yapabilirsiniz. Ajaccio yine gidebileceğiniz diğer bir yerleşim. Sadece yolları bazı yerlerde virajlı ,bol lase var.

www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.