Instagram

COL DE BAVELLA MESİRE YERİ ve ETANG D'URBİNO LAGÜNÜ

Bu sabah 1380 m. cıvarında Korsika ısketesini tekrar arayacağız . ( İmage by Birdfinders ) Gözlem yapmak için çok rahat bir alan. Ayrıca bir Sinekkapan var ki maalesef dört döndük fakat bu gezide bulamadık. Tyrrhenian Flycatcher . Çok geçmeden birden fazla noktada Korsika İsketesi ortaya çıktı. Vaughan fotoğraf peşine düştü. Rahat bir kuş ,fakat beslendiği için hareketli . İsketeden koyu kahve sırtı ve parlak sarı göğsü ile ayrılıyor. Kuyruk sokumunu görebilirseniz gri olması gerekiyor. Alanın yakınında Sardunya Ötleğeni ( Marmora's Warbler - Sylvia sarda ) de bize merhaba dedi ! Toplamda 3 birey gördük.

Daha sonra Korsika Çamlarının yayıldığı birmesire yerine gidiyoruz. Col de Bavella . Bugün Haftasonu olduğu için kalabalık ve gittikçe daha da kalabalıklaştı. Korsika Sıvacısı yine bu alanda da bol vardı. Seçici endemik bir kuş. Bizi yine epey eğlendirdi. Listemize Kara Sığırcık, Sarı gagalı Dağ Kargası , Tırmaşık , Arı kuşları ,Orman Toygarları , Kır İncirkuşu gibi türler eklendi. Tam listeyi www.baharca.com Listelerim altında bulabilirsiniz.

Yemeğimizi bu alanda yedikten sonra Denize doğru ineceğiz . Etang D'urbino Lagünü. Sumrular , bir Gri Balıkçıl ve Bahriler vardı. Güzel bir alan fakat kuş pek yoktu . Bu alandan sonra otelimize döneceğiz . Yine yol üzerinde habitatını yakaladığımız yerlerde Tyrrhenian Flycatcher arayacağız. Benekli Sinekkapandan bölünmüş bir tür. Nefis bir akarsu boyunda dört dönüyoruz . Bugün şansımız yok. Otelimize dönme zamanı .
( Marmora's Warbler image by Birdfinders )




www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.